Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μειώνεται η κατανάλωση κομπόστας ροδάκινου στην Ε.Ε, με πτωτικές συνέπειες και στις ελληνικές εξαγωγές

Ανησυχητική μείωση της κατανάλωσης κομπόστας ροδάκινου στην Ε.Ε. παρουσιάζουν τα επίσημα στοιχεία των εξαγωγών του προϊόντος, παρά την προσπάθεια που γίνεται από την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας για αποκατάσταση του ονόματος και της ποιότητας του ελληνικού προϊόντος, με στόχο να διεκδικηθεί εκ νέου το μερίδιο στην αγορά. 

Σημειωτέον, ότι το 60-70% των ελληνικών εξαγωγών κομπόστας οδηγείται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με στοιχεία, η εξέλιξη των ελληνικών εξαγωγών κομπόστας ροδάκινου σε μια σειρά από μεγάλες αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πτωτική, αφού σε καμία χώρα οι εξαγωγές το 2017 δεν είναι υψηλότερες από ό,τι το 2008. Η μείωση του ενδιαφέροντος των Ευρωπαίων καταναλωτών για την κομπόστα έχει επηρεάσει αρνητικά τις ελληνικές εξαγωγές στις αντίστοιχες αγορές (από 297.000 τόνους το 2008 στους 213.000 το 2017).

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αγορά της Γερμανίας, που ήταν και παραμένει η μεγαλύτερη για την ελληνική κομπόστα. Η Ελλάδα εξήγαγε στη Γερμανία περίπου 80.000 τόνους κομπόστας το 2008 και μόλις 43.000 το 2017. Σχεδόν 50% είναι η μείωση το ίδιο διάστημα στην κατανάλωση κομπόστας και στο Ηνωμένο Βασίλειο (12.000 τόνοι το 2017), στη Γαλλία (12.000), στην Ιταλία (10.000) κ.α. Μοναδική χώρα όπου η κατανάλωση κομπόστας παραμένει η ίδια, είναι η Ολλανδία (8.000 τόνοι).

 Μιλώντας για την κατάσταση, ο πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου αναφέρει ότι συνδυασμός παραγόντων έχουν οδηγήσει σε αυτή την ανησυχητική κατάσταση.

«Η μειωμένη παραγωγή και κατά συνέπεια η υποβάθμιση της ποιότητας του ροδάκινου που παραλαμβάνουν τα εργοστάσια είναι ένας από τους βασικούς λόγους. Παράλληλα, εξετάζουμε την καταναλωτική συμπεριφορά των νεότερων ηλικιών που φαίνεται ότι δεν εκτιμούν το προϊόν όσο οι μεγαλύτεροι. Εξυπακούεται ότι οι βιομηχανίες του κλάδου εξαντλούν κάθε δυνατότητα να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση…» σημειώνει ο κ. Αποστόλου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]