Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με κάμερες στη στολή τους και σε απευθείας μετάδοση, θα επιχειρούν οι αστυνομικοί

Κάμερες οι οποίες μάλιστα θα μεταδίδουν απευθείας εικόνα online στο κέντρο επιχειρήσεων θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν στις στολές τους ως εξοπλισμό οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΟΠΚΕ στην ομάδα ΔΡΑΣΗ και στα ΜΑΤ.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία για τη νομοθετική ρύθμιση και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η προμήθεια του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Στόχος των επιτελών της Κατεχάκη είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο οι κάμερες να έχουν τοποθετηθεί και να λειτουργούν κανονικά.

Με αυτό τον τρόπο, εκτιμούν οι Αρχές, ότι θα υπάρχει σαφή εικόνα ανά πάσα ώρα και στιγμή όχι μόνο για τον τρόπο που λειτουργούν οι αστυνομικοί αλλά και για την πραγματική εικόνα ενός περιστατικού που έχουν κληθεί να διαχειριστούν.

Οι μικροκάμερες θα πρέπει να είναι συγκεκριμένων διαστάσεων και ειδική ομάδα ήδη καταρτίζει τον κατάλογο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχουν.

Ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί εάν κάμερες θα φορούν όλοι οι αστυνομικοί των ομάδων που προαναφέρθηκαν ή μόνο οι επικεφαλής τους.

Πάντως οι επιτελείς της Κατεχάκη θεωρούν ότι ιδανικό θα ήταν κάμερες να φέρουν όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις συγκεκριμένες ομάδες.

Πηγή:Cnn.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για το βαθμολόγιο στο Δημόσιο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής από την αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το κρίσιμο νομοσχέδιο του

Διαβάστε περισσότερα »

Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας: 56, 21 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για σύγχρονο δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, εντάσσεται το έργο «Ίδρυση, Ενίσχυση και Εμπλουτισμός Σχολικών Βιβλιοθηκών», συνολικού

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]