Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με εγκύκλιο που υπέγραψε χθες ο Υφυπουργός – Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα παρέχονται στους σχολικούς φύλακες

Εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 4554/18,  παρέχονται πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στους σχολικούς φύλακες, υπέγραψε χθες ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. 

Με βάση την εγκύκλιο, η οποία επιλύει ένα χρονίζον από το 2001 πρόβλημα: 

– Οι καταλογιζόμενες στους Δήμους εργοδοτικές εισφορές, κύριας και επικουρικής ασφάλισης, απαλλάσσονται των επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων και θα εξοφληθούν σε δόσεις, κατόπιν απόφασης των Δ.Σ. του ΕΦΚΑ και του ΕΤΕΑΕΠ.

– Δεν θα αναζητηθούν, για λόγους χρηστής διοίκησης, οι μη καταβληθείσες εισφορές των εργαζομένων για κύρια και επικουρική ασφάλιση, χωρίς, ταυτόχρονα, να θιγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματά τους.

– Τυχόν καταβληθείσες εργατικές εισφορές δεν επιστρέφονται αλλά θα ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης. Όσοι, ωστόσο, επιθυμούν,  μπορούν υποβάλλοντας αίτηση εντός εξαμήνου από την έκδοση της εγκυκλίου, να καταβάλουν τις αναλογούσες εργατικές εισφορές χωρίς τόκους, προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις, προκειμένου να λάβουν μεγαλύτερη σύνταξη.

– Ο χρόνος απασχόλησης που τυχόν έχει εξαγοραστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 248 του ν. 4281/2014, δεν θα προσμετράται στον πλασματικό χρόνο ασφάλισης αφού λογίζεται ως πραγματικός χρόνος απασχόλησης. Ως εκ τούτου, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να αναγνωρίζουν το σύνολο του επιτρεπόμενου πλασματικού χρόνου ασφάλισης. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργοποίηση των νέων μέτρων για ρύθμιση οφειλών Ανοίγουν οι 72 δόσεις, νέος εξωδικαστικός και προστασία πρώτης κατοικίας

Tο χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των μέτρων για τη ρύθμιση οφειλών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ κ χρηματοδοτικούς φορείς μετά την πρόσφατη νομοθέτησή τους.

Διαβάστε περισσότερα »

O Γρηγόρης Δημητριάδης μιλά στον Θανάση Λάλα για όλα: Την πολιτική διαδρομή του, τη θητεία στο Μαξίμου, τις κόντρες με επιχειρηματίες

Ο Γρ. Δημητριάδης μιλά για πρώτη φορά δημόσια για όλους και για όλα. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης σπάει τη σιωπή του και μιλά

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]