Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» Του Αντώνη Μαρκούλη Υπ. Βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Η ελληνική κοινωνία βυθίζεται κάθε μέρα που περνάει στον ζόφο των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων. Με τον ν. 4738/2020, τον πτωχευτικό νόμο Μητσοτάκη, καταργήθηκε ουσιαστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να διατηρήσει μέσα στα δύσκολα χρόνια του μνημονίου.

Σε ό,τι μας αφορά, δώσαμε την κρίσιμη μάχη κατά των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) και των funds στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στις 26-01-2023, ασκώντας παρέμβαση υπέρ των δανειοληπτών – οφειλετών. Ο Άρειος Πάγος δικαίωσε κατά πλειοψηφία τους servicers.

Όμως, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ: η προσφυγή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο θα δώσει την τελική λύση – δικαίωση για τους δανειολήπτες.

Πέραν αυτών των δικαστικών ενεργειών, ωστόσο, απαιτείται και καθαρή πολιτική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων δανείων». Λύση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει από την επομένη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΜΙΠΗ: Ολοκληρώθηκε η ΙΑ΄ Εβδομάδα Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού με επίκεντρο τη Δημοσιογραφία και τον Τύπο της Ημαθίας τον 20ο και 21ο αιώνα

Με απόλυτη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 οι εκδηλώσεις της ΙΑ΄ Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας &

Διαβάστε περισσότερα »

«Κλειστή» για μια εβδομάδα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, λόγω μετακόμισης

Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ημαθίας, ανακοινώνεται ότι λόγω μετεγκατάστασης στο καινούργιο κτίριο της Περιφέρειας,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]