Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κυριάκος Μητσοτάκης: Χωρίς αυτοδυναμία θα πάμε ξανά στις κάλπες τον 15αύγουστο και με απλή αναλογική

Σε  μαζική προσέλευση στις κάλπες της 7ης Ιουλίου κάλεσε τους Έλληνες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας πως εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα οδηγήσει τη χώρα ξανά στις κάλπες το Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ο «γαλάζιος» πρόεδρος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην σχηματιστεί κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές, είπε χαρακτηριστικά:

«Τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε νέες εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική, που σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι «εκλογές θα γίνουν κατακαλόκαιρο, με τα εθνικά θέματα ανοιχτά». Όπως είπε, τότε «θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα».

«Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως το κόμμα του δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ανέφερε ότι η ΝΔ θα φέρει στη Βουλή αλλαγή του εκλογικού νόμου, με ένα νέο σύστημα που δεν θα δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Ζήτησε, μάλιστα, από τους πολίτες να μην απέχουν από τις επικείμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η ισχυρή εντολή που διεκδικεί η ΝΔ και πόσα κόμματα θα μπορούν να μπουν στη Βουλή.

Προανήγγειλε επίσης ότι η επόμενη Βουλή θα προχωρήσει και θα ολοκληρώσει άμεσα την Αναθεώρηση του Συντάγματος, δείχνοντας ότι θέλει να έχει αλλάξει ο τρόπος εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας πριν την προεδρική εκλογή του 2020.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι τη διαδικασία της αναθεώρησης θα αναλάβει ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ Παναγιώτης Πικραμμένος.

Ανέφερε επίσης ότι στην κυβέρνησή του θα υπάρξουν και πρόσωπα εκτός ΝΔ, όχι όμως στο πλαίσιο μίας συνεργασίας με άλλο κόμμα, αλλά και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, τεχνοκράτες τους οποίους θεωρεί απαραίτητους σε εξειδικευμένα χαρτοφυλάκια.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πύρινη κόλαση και χθες με πολλαπλά μέτωπα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα με τα δυσκολότερα να είναι σε Βοιωτία, Αργολίδα και Αχαΐα, όπου εκκενώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα »

Κωστής Χατζηδάκης: Με μία απλή υπεύθυνη δήλωση αντικαθίστανται τα 25 πιο συνηθισμένα δικαιολογητικά, στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Στη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού και ευέλικτου κράτους, καταργώντας την πολυδιάσπαση χαρτιών και πιστοποιητικών στις συναλλαγές των πολιτών και των

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]