Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Έβρο: «Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια»

Κοντά στους πολίτες του ακριτικού Έβρου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός, πριν από τη συνάντησή του και την κοινή περιοδεία με τους Ευρωπαίους ηγέτες, επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και τους Κήπους του Έβρου.

Πάτησε Έβρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πριν συναντηθεί με τους μισούς ηγέτες της ΕΕ στα σύνορα της Ελλάδας θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη, τις Φέρρες και τους Κήπους του Έβρου.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης και συνομίλησε με πολίτες.

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε: «βάζουν πάντα πλάτη».

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Δεύτερη στάση στις Φέρες

Το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου. Όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές του φυλακίου, χθες και σήμερα η πίεση έχει μεταφερθεί στον Νότιο Έβρο. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τη νύχτα υπήρξε απόπειρα από 1.000 ανθρώπους, σε συγκεκριμένο σημείο, για μαζική είσοδο στη χώρα. Η απόπειρα αυτή απετράπη. 

Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος. Στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών ενημερώθηκα για την κατάσταση. Οι ελληνικές αρχές έχουν τον πλήρη έλεγχο. Το ηθικό είναι ακμαιότατο και η κοινωνία ενωμένη. Ευχαριστώ τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και τους κατοίκους που βοηθούν.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

244 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι τουρκικές αρχές προωθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανθρώπους  με λεωφορεία προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα ελληνικά σύνορα. Οι ελληνικές αρχές επιτηρούν όλα τα σημεία και έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Αναχωρώντας ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε και ευχαρίστησε εθελοντές – φύλακες του Δέλτα Έβρου που είχαν έρθει να τον συναντήσουν.

Τρίτη στάση στους Κήπους του Έβρου

Τον Συνοριακό σταθμό των Κήπων Έβρου επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε μέχρι την γραμμή που αποτελεί το σύνορο των δυο χωρών πάνω στη γέφυρα του ποταμού.

Νωρίτερα επισκέφτηκε το στρατιωτικό φυλάκιο Κήπων όπου συνομίλησε με τους στρατιώτες που βρίσκονται εκεί. Ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για το έργο που επιτελούν ενώ εκείνοι του έδειξαν κάποιες από τις εγκαταλελειμμένες πλαστικές βάρκες με τις οποίες μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη όπου στις 13:05 θα υποδεχτεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. 

Όση ώρα ήταν στους Κήπους ο πρωθυπουργός, ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση κατά μήκος των συνόρων.

Κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην ελληνοτουρκική παραμεθόριο στον Έβρο, ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, αλλά και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, προκειμένου να πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα και να ενημερωθούν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ενώ αργότερα θα προχωρήσουν σε κοινές δηλώσεις προς τα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο συμβολισμός και μόνον την παρουσίας των επικεφαλής των τριών κορυφαίων ευρωπαϊκών θεσμών στο πλευρά του πρωθυπουργού – από κοινού με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και εκπροσώπους της Κροατικής προεδρίας στην ΕΕ – είναι εξαιρετικά υψηλός. Το Μαξίμου, ωστόσο, αναμένει να είναι και ουσιαστικός.

Να μην περιοριστεί, δηλαδή, στη λεκτική καταδίκη της Τουρκίας ως προς την επιθετική και προβοκατόρικη τακτική που ακολουθεί, αλλά να στηρίξει εμπράκτως και τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση – πάντοτε με γνώμονα το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ενεργοποίηση του άρθρου 78, παράγραφος 3 της Συνθήκης της ΕΕ.

Επί της ουσίας, άλλωστε, όπως λένε και κυβερνητικές πηγές, το ελληνικό αίτημα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αίτημα για πραγματική αλληλεγγύη και συνίσταται σε πολιτική και πρακτική στήριξη των ενεργειών στις οποίες ήδη προχώρησε η κυβέρνηση για την προστασία των συνόρων, αλλά και για τις διαδικασίες ασύλου.

Την ίδια στιγμή, ενισχύονται περαιτέρω τα μέτρα φύλαξης των συνόρων στον Έβρο, αλλά και στο Αιγαίο με μονάδες του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η επόμενη φάση του τουρκικού σχεδίου βάζει στο στόχαστρο τα νησιά.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]