Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κορονοϊός: Στην Ελλάδα τα πρώτα επτά ψυγεία για το εμβόλιο της Pfizer

Τα εμβόλια της Pfizer διατηρούνται στους -80 βαθμούς Κελσίου – Πού θα στηθούν, πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί, ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι.

Τα πρώτα επτά, ειδικά σχεδιασμένα ψυγεία για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer κατά του κορονοϊού, έφτασαν ήδη στην Ελλάδα. Οι επτά πρώτοι ειδικά διαμορφωμένοι ψυκτικοί θάλαμοι βρίσκονται ήδη στη χώρα μας κι αναμένονται άλλοι επτά μέσα στον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV και της Δέσποινας Βλεπάκη τα τέσσερα από τα επτά ψυγεία ήρθαν με φορτηγά τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για ψυγεία βαθέως ψύξεως, που διατηρούν τα εμβόλια στους -80 βαθμούς Κελσίου και χωρούν μέχρι και 100.000 εμβολίων. Την εβδομάδα που έρχεται, αναμένονται άλλα επτά αντίστοιχα ψυγεία. Η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που προμηθεύτηκαν τους ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους και με βάση το ρεπορτάζ, κάποιοι εκ των ψυκτικών θαλάμων θα παραμείνουν στις κεντρικές αποθήκες, ενώ τα υπόλοιπα ψυγεία θα μεταφερθούν σε πέντε με έξι κεντρικά σημεία, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας το πολυαναμενόμενο εμβόλιο και σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open TV θα γίνουν άμεσα εμβολιασμοί σε υγειονομικούς και στις κλειστές δομές, ενώ στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν και οι προσομοιώσεις εμβολιασμών.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Aπό την ΠΚΜ και τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα Πρόταση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου στους παράνομους μπαζότοπους, σε 5 συναρμόδια υπουργεία

-Εισηγείται αυτεπάγγελτους ελέγχους στην «πηγή», συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, και δυνατότητα επιβολής προστίμων από τους Δήμους Στην αποσαφήνιση και συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα »

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα κρυπτονομίσματα – Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» επενδυτές

Αυστηρότερο φοροελεγκτικό πλαίσιο για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Με τις νέες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]