Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κορωνοϊός: Δημιουργείται ομάδα διαχείρισης κρουσμάτων στα σχολεία – Τι θα γίνει αν εμφανιστεί ύποπτο κρούσμα σε σχολείο

Ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι δημιουργείται μια ομάδα διαχείρισης, μια λεγόμενη task force, με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Η ομάδα αυτή θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους περιφερειακούς διευθυντές υγείας αλλά και τους διευθυντές εκπαίδευσης στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία.

Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 πμ στα τηλέφωνα 2131510984, 0985, και 0986.

Με τη σειρά της η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ περιέγραψε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, πώς θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων στα σχολεία.

@@ads-307@@

Όπως είπε η καθηγήτρια, όσοι εμφανίσουν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να ενημερώσουν το σχολείο.

Αν ένας μαθητής που είναι στο σχολείο εμφανίσει συμπτώματα κορωνοϊού θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια και το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο μακριά από τα παιδιά και με μάσκα. Το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Εν αναμονή του αποτελέσματος για το τεστ Covid-19, το παιδί θα μείνει σπίτι του και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του.

Αν μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του. Στη συνέχεια, πρέπει να επισκεφθεί τον γιατρό. Το σχολείο και πάλι θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ.

Σε περίπτωση που βγει θετικό το τεστ, ο εκπαιδευτικός ή ο μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο μετά από 10 ημέρες.

Πηγή: cnn.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Aπό την ΠΚΜ και τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα Πρόταση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου στους παράνομους μπαζότοπους, σε 5 συναρμόδια υπουργεία

-Εισηγείται αυτεπάγγελτους ελέγχους στην «πηγή», συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, και δυνατότητα επιβολής προστίμων από τους Δήμους Στην αποσαφήνιση και συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα »

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα κρυπτονομίσματα – Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» επενδυτές

Αυστηρότερο φοροελεγκτικό πλαίσιο για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Με τις νέες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]