Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας: Οι προτάσεις μας προς τον κ. Βορίδη και τον κ. Βεσυρόπουλο για την εύρεση εργατικών χεριών

H Κοινοπραξία  Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας με επιστολή της στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, επισημαίνει την αδυναμία εύρεσης εργατικών χεριών εν όψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
 
Η επιστολή:
 
Προς                                                                                           
Τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βορίδη Μαυρουδή 
Κοινοπ.  Υφυπουργό  Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο                             
 
ΘΕΜΑ :  Αδυναμία εύρεσης  εργατικών χεριών  εν όψει νέας καλλιεργητικής περιόδου
 
Κατ΄ επανάληψη έχουμε δημοσιοποιήσει  εδώ και δύο χρόνια , το σοβαρό πρόβλημα που έχει ο πρωτογενής τομέας των πυρηνοκάρπων  στην εύρεση  εργατικών χεριών  για τις εργασίες στα χωράφια , στα διαλογητήρια και στα κονσερβοποιεία . Πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται με την πρόσφατη κρίση  της ασθένειας από τον κορονοιό . 
 
Προειδοποιούμε  ότι εάν δεν ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος ,  τα οποία είναι εφικτό να ληφθούν  στα πλαίσια  της  Πανευρωπαικής  αλλά και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ,  τότε η ευθύνη της Κυβέρνησης θα  είναι άμεση και αποκλειστική .
 
Ζητούμε 
 
α) οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης(ΚΕΑ),   να μπορούν να εργάζονται σε αγροτικές  εργασίες του πρωτογενούς τομέα  ή  τυποποίησης και μεταποίησης  με εργόσημο , μέχρι 70 ημερομίσθια , χωρίς να χάνουν το επίδομα  και χωρίς το εν λόγω εισόδημα να φορολογείται ( πράγμα που εκ των πραγμάτων γίνεται λόγω χαμηλού εισοδήματος ) . Ρύθμιση αυτού του τύπου είναι  συνέχεια αντίστοιχης ρύθμισης που πετύχαμε με την προηγούμενη Κυβέρνηση η οποία έδινε την δυνατότητα να πραγματοποιούνται έως 70 ημερομίσθια  χωρίς να χάνεται η κάρτα  ανέργου μακράς διάρκειας , απλά να αναστέλλεται προσωρινά η ισχύς της . 
 
β) Σε δικαιούχους  του επιδόματος ΚΕΑ ,  εφ όσον αρνηθούν την προσφορά εργασίας σε τρείς εργοδότες και εφ όσον με Νοσοκομειακή βεβαίωση  δεν κρίνονται ακατάλληλοι για εργασία . τότε το επίδομα να διακόπτεται  .
 
γ) Να διαμορφωθεί άμεσα πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα εξυπηρετήσει τα ανωτέρω προτεινόμενα μέτρα . 
 
δ)  Να δοθεί η δυνατότητα απασχόλησης σε Αλβανούς πολίτες  που έρχονται με τρίμηνη τουριστική βίζα να απασχοληθούν νόμιμα με εργόσημο , έτσι ώστε με την άρση της απαγόρευσης από την Αλβανική Κυβέρνηση εμείς να είμαστε έτοιμοι. 
 
Τα ανωτέρω μέτρα  σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλουμε σε συνεργασία με την Κυβέρνηση  ,  τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και της Μεταναστευτικής Πολιτικής  για  την   χρησιμοποίηση  μεταναστών από τα κέντρα φιλοξενίας , πιστεύουμε θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση στο πρόβλημα που ήδη διαφαίνεται ότι θα είναι τεράστιο .
 
Είμαστε στην διάθεσή σας , για συνεργασία και κοινές προσπάθειες για την διάσωση της αγροτικής μας παραγωγής  και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος .
Με εκτίμηση
Γιαννακάκης Χρήστος 
Πρόεδρος  Δ.Σ.   
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Παράταση για τους εργάτες γης έως 30 Ιουνίου – Σήμερα ψηφίζεται η ρύθμιση στη Βουλή

Σήμερα εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει την τρίμηνη παράταση της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]