Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κλειστά από αύριο μέχρι και το Σάββατο τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας

– Καθολική αναμένεται η συμμετοχή…
-«Παράλογο το claw back, αυξήστε τον προϋπολογισμό για την Υγεία, κινδυνεύουμε με λουκέτο» φωνάζουν οι γιατροί
-Συμπαράσταση από ΠΙΣ και Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας

Να παραμείνουν κλειστά από αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο  25 Μαΐου, αποφάσισαν οι ιδιώτες εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί (μικροβιολογικά, ακτινολογικά κ.α) της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για το παράλογο και άδικο claw back τους οδηγεί στο κλείσιμο των ιατρείων τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο σύνολο των γιατρών της χώρας»

Η Συντονιστική Επιτροπή των διαγνωστικών και ιατρικών εργαστηρίων με ανακοίνωσή της απευθυνόμενη στους πολίτες αναφέρει ότι ο Ιδιωτικός Τομέας Υγείας εξυπηρετεί το 95% των αναγκών των πολιτών της χώρας, για υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και την αξιοπρέπειά τους και εξηγεί τους λόγους των κινητοποιήσεών τους. 

«Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης η κυβέρνηση την οδηγεί στη λήξη της. Θεωρώντας ότι η υγεία των πολιτών της χώρας είναι σε δεύτερη μοίρα, διαμορφώνει την τελευταία τριετία ελλειμματικούς προϋπολογισμούς. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα χρήματα που αναλογούν ετησίως σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα για επισκέψεις σε ιατρούς και διαγνωστικές εξετάσεις, είναι μόλις 37 ευρώ. 

Κρατώντας στα χέρια σας ένα παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, οι μοναδικές αληθείς πληροφορίες που λαμβάνετε είναι οι εξετάσεις που πρέπει να διενεργήσετε και το ποσό της συμμετοχής που οφείλετε να καταβάλετε. Η πληροφορία για το ποσό με το οποίο ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποζημιώσει τον πάροχο που εσείς επιλέξατε είναι ψευδής. Η αμοιβή για κάθε ιατρική υπηρεσία που αναγράφεται στο παραπεμπτικό σας αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ από 50%-60% χαμηλότερα, λόγω περικοπών που μας κάνουν», αναφέρει η Επιτροπή, κάνοντας λόγο, για χρόνιες  υποσχέσεις από την πλευρά του κράτους ότι θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός και ότι θα μειωθούν οι περικοπές που τους κάνουν, πλην όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. 

«Όλες οι ιδιωτικές μονάδες Π.Φ.Υ. βρίσκονται ένα στάδιο πριν βάλουν λουκέτο, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι συμπολίτες μας να αναγκαστούν να «στοιβάζονται» στα Δημόσια Νοσοκομεία για μία ακτινογραφία και μία εξέταση αίματος. Δεν ζητάμε σε καμία περίπτωση να αυξηθεί η δική σας δαπάνη. Ζητάμε όμως να γίνει σεβαστό από την κυβέρνηση το έργο και η προσφορά μας, να αυξηθεί ο προϋπολογισμός και να εκμηδενιστεί το μέτρο των περικοπών» προσθέτουν και για το λόγο αυτό, το σύνολο των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής και κλινικοεργαστηριακής ιατρικής, αποφάσισαν στις 23, 24 και 25 Μαΐου να κλείσουν όλοι τα εργαστήριά τους, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.

«Η στήριξη όλων μας στις κινητοποιήσεις τους είναι απολύτως αναγκαία και κρίσιμη, γιατί το παράλογο και άδικο claw back τους οδηγεί στο κλείσιμο των ιατρείων τους και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο σύνολο των γιατρών της χώρας. Ανεξαρτήτως ειδικότητας και χώρου εργασίας, έχουμε καθήκον και συμφέρον να συμπαρασταθούμε και να ενισχύσουμε τους συναδέλφους που θα απεργήσουν τις επόμενες ημέρες. Όλοι πρέπει να εξηγήσουμε στους ασθενείς και συμπολίτες μας το δίκαιο των κινητοποιήσεων και την εφεύρεση της «αρπαγής» (claw back) ως αναγκαστικό τρόπο κλεισίματος των λογαριασμών του κράτους με ιδιώτες παρόχους», αναφέρει στο μήνυμα συμπαράστασης των εργαστηριακών γιατρών ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού  Συλλόγουκ. Α. Εξαδάκτυλος.

Κάλεσμα συμμετοχής και στήριξης από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας

 Με  ανακοίνωσή του και ο  Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας στηρίζει τις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί απο το κοινό μέτωπο των ενώσεων εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών από αύριο μέχρι το Σάββατο. 

«Τα τελευταία επτά χρόνια οι εργαστηριακοί ιατροί υφίστανται περικοπές, υποτιμολογήσεις  των εξετάσεων, επιβολή υποχρεωτικών επιστροφών (clawback) και εκπτώσεων (rebate). Με αυτόν τον τρόπο οι λειτουργικές δαπάνες του ΕΟΠΥΥ μετακυλίονται στον προϋπολογισμό των εργαστηριων.

Αυτή η εφαρμοζομενη μνημονική πολιτική απο το υπουργείο Υγείας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική ασφυξία και λουκέτο τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα», τονίζει ο ΙΣΗ και  καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στέλνοντας ενα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]