Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Καταγγελία του Συλλόγου Δανειοληπτών Β. Ελλάδος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα

Σε υποβολή αναφοράς προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα προχώρησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς για την ηλεκτρονική πλατφόρμα ρύθμισης “κόκκινων” δανείων.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πλατφόρμα δημιουργήθηκε για την υπαγωγή δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα την κύρια κατοικία τους εξαιτίας πλειστηριασμών αλλά αυτή η ηλεκτρονική εφαρμογή, εδώ και αρκετές ημέρες, δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να είναι εντελώς απροστάτευτοι.

Ο Σύλλογος ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργικότητα της πλατφόρμας και παράλληλα να ανασταλούν οι μελλοντικοί πλειστηριασμοί και να ακυρωθούν όσοι έχουν γίνει τη χρονική περίοδο μη λειτουργίας της πλατφόρμας.

Τέλος, ο κ. Περβανάς ζητεί να ενημερωθεί για τη φύση του προβλήματος που αφορά την πλατφόρμα. Δηλαδή αν, η μη λειτουργία της, οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα ή αν έχει απαγορευτεί από κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς εξετάζεται αν η επιδότηση της δόσης των υπό ρύθμιση δανείων αποτελεί έμμεση κρατική χρηματοδότηση των τραπεζών.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Κομισιόν: H Ελλάδα βγαίνει από το καθεστώς παρακολούθησης μετά από χρόνια μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής – Μητσοτάκης: «Κλείνει ένα αρνητικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από 16 χρόνια»

Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία σηματοδοτεί η ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]