Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Καταγγελία της ΕΛΜΕ Ημαθίας για τα επεισόδια στο Σύνταγμα και την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας

Για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας  εμμένοντας σταθερό στις απόψεις του για την μη χρήση αστυνομικής βίας στις διαδηλώσεις των πολιτών καταδικάζει τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.

Η  ρίψη χημικών είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων σε μεγάλο μέρος των παραβρισκόμενων. Η βία κατά απλών διαδηλωτών είναι απολύτως καταδικαστέα και η κυβέρνηση  φέρει ευθύνη γι’ αυτό.

               Η εκάστοτε κυβέρνηση και μέσω της  Ελληνικής Αστυνομίας, οφείλει να διαφυλάττει και να προστατεύει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να «συνέρχονται» για να εκφράσουν ελεύθερα και  ειρηνικά τις θέσεις τους.

Παράλληλα είναι αναγκαίο, να απομονώνεται η δράση φασιστικών ομάδων κι αντιδραστικών μηχανισμών, που επιτέθηκαν και κατά δημοσιογράφων και συνεργείων Μέσων Ενημέρωσης.  Χρόνια τώρα βλέπουμε τα κατευθυνόμενα αυτά στοιχεία να προσφέρουν τόσο απλόχερα το απαιτούμενο άλλοθι για να εφαρμόζονται κατασταλτικές  τακτικές. 


Καταγγελία για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι, 22-1-19 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Βέροιας,  από ομάδα ακραίων στοιχείων.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν φασιστικές πρακτικές, που σε τελευταία ανάλυση στηρίζουν ακροδεξιές ιδεολογίες. Καλούμε όλους τους  πολίτες της Βέροιας να καταδικάσουν απερίφραστα τις πρακτικές αυτές.

 Να απομονωθεί κάθε νεοναζιστική δράση η οποία ιδιαίτερα στις μέρες μας εμφανίζεται, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα και «μανδύα» την υπεράσπιση Εθνικών θεμάτων.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ


ο Πρόεδρος

Παντζαρτζίδης Τάσος


η Γ. Γραμματέας

Αξούριστου Χαρά

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]