Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Και οι 17άρηδες στις κάλπες

Στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου ψηφίζουν και οι νέοι που συμπλήρωσαν το 17ο έτος της ηλικίας τους.

 Η σχετική πρόβλεψη για τις βουλευτικές εκλογές περιλαμβάνεται στο αρ.4 του π.δ. 26/2012, όπως τροποποιήθηκε με το αρ.1 του ν.4406/2016, όπου ορίζεται πως « το δικαίωμα του εκλέγειν έχουν οι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας τους ».

 

Για την εφαρμογή της προηγούμενης διάταξης, η 1η Ιανουαρίου θεωρείται ως ημερομηνία γέννησης όλων όσοι γεννήθηκαν μέσα στο χρόνο, με άλλα λόγια στις επικείμενες εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 μέχρι και 31/12/2002.

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Β’ Αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων του 2019 που έχει δημοσιεύσει το Υπουργείο Εσωτερικών, οι νέοι εκλογείς 17 ετών του 2019 ανέρχονται σε 106.852, εκ των οποίων 54.251 είναι άνδρες και 52.601 γυναίκες.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Γρηγόρης Δημητριάδης: «Στο Μαξίμου είχα δύο συνεργάτες που παρακολουθούσαν μόνο τα τοπικά ΜΜΕ για να υπάρχει επαφή με την περιφέρεια»

Στον τρόπο επικοινωνίας της κεντρικής εξουσίας με την περιφέρεια αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, περιγράφοντας πρακτικές που εφάρμοζε κατά τη θητεία

Διαβάστε περισσότερα »

Μεγαλύτερα κίνητρα κατά της φοροδιαφυγής προτείνουν παράγοντες της Αγοράς για ενίσχυση των ηλεκτρονικών πληρωμών και περιορισμό μετρητών

-ΑΑΔΕ: Παράταση φορολογικών ρυθμίσεων που συνδέονται με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές Οι υποθέσεις των επιχειρήσεων Pizza Fun και «Χωριάτικο», που διερευνώνται

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]