Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κ. Χατζηδάκης από Πτολεμαϊδα: Μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το πλαίσιο για την επόμενη μέρα της περιοχής

Μήνυμα για την επόμενη ημέρα προετοιμασίας της μεταλιγνιτικής περιόδου απηύθυνε σε πολίτες και εργαζόμενους της ΔΕΗ που είχαν συγκεντρωθεί  με σημαίες και πανό έξω από το εργοτάξιο της νέας υπερσύγχρονης μονάδας Πτολεμαΐδα 5 που κατασκευάζεται στην περιοχή, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης.

«Μαζί θα προχωρήσουμε και μαζί θα συνδιαμορφώσουμε το καινούργιο πλαίσιο, δεν ήρθαμε εδώ να σας φέρουμε τις πλάκες της αλήθειας», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι  «ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα, να έχετε υπομονή». Προέτρεψε  δε τους εκπροσώπους των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης στην ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο όπου θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στη μαντινάδα που του απήγγειλε ο γραμματέας του σωματείου «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας ότι «εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουμε αυτή την μάχη, θα νικήσουμε και ότι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από την Πτολεμαΐδα» ο υπουργός απάντησε με το δικό του δίστιχο «ποτέ σου να μην λησμονείς τα κάτω σκαλοπάτια γιατί εκεί μπροστά πατείς και μπαίνεις στα παλάτια», εξηγώντας ότι «πρέπει κανείς να νοιάζεται για τους ανθρώπους, δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι αυταρχικά, δικτατορικά και ερήμην της κοινωνίας».

Από το παρατηρητήριο της νέας μονάδας ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Ιωάννη Κοπανάκη για τις τεχνολογίες της νέας μονάδας, την απόδοση της, τις εκπομπές CO2 και τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που έχει σε σχέση με άλλες μονάδες της ΔΕΗ. Ο κ. Κοπανάκης ενημέρωσε τον υπουργό ότι η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία το 2021 και εκτός από τα 600 MW που θα προσφέρει στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας θα δίνει και 140 θερμικά MW στην τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε η νέα μονάδα να λειτουργήσει στο χρόνο που πρέπει και να μην υπάρξει πρόβλημα με τους ανθρώπους της Πτολεμαΐδας και την τηλεθέρμανση της πόλης όταν αποσυρθούν οι παλιές μονάδες».

Στο εργοτάξιο της 5ης μονάδας περίμεναν τον υπουργό εργαζόμενοι και συνδικαλιστές για να διαμαρτυρηθούν στις αποφάσεις της κυβέρνησης και της ΔΕΗ για το κλείσιμο των μονάδων το 2023. Ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς ανακοίνωσε στον Κωστή Χατζηδάκη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου και ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει παράταση ως προς το χρόνο λειτουργίας των μονάδων ώστε η περιοχή να καταφέρει να προετοιμαστεί κατάλληλα. 

«Όταν οι θέσεις της κυβέρνησης γίνουν  κατανοητές οι περισσότεροι από εσάς που τώρα αντιδράτε θα αλλάξετε γνώμη» ήταν το μήνυμα του κ Χατζηδάκη προς του εργαζόμενους της ΔΕΗ. Σε κάθε περίπτωση είμαι εδώ,πρόσθεσε, γιατί η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εμπλουτίσει τις δικές της θέσεις με τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων. Και τελικά το πρόγραμμά της θα είναι πρόγραμμα που θα στηρίξει την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και τους εργαζόμενους είτε στη ΔΕΗ είτε στις επιχειρήσεις που συνδέονται με τη ΔΕΗ».

Νωρίτερα ο υπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Γιώργο Στάσση, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ιωάννη Κοπανάκη και στελέχη της επιχείρησης, επισκέφτηκε το ορυχείο του Νοτίου πεδίου που είναι το μεγαλύτερο ορυχείο των Βαλκανίων και ενημερώθηκε για την εξορυκτική δραστηριότητα της επιχείρησης. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι «η παρουσία μας εδώ στο ορυχείο μας βοηθά να καταλάβουμε το πρόβλημα  καθώς και η επαφή με τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό σε βοηθά να καταλάβεις τι γίνεται».

Πηγή ΑΠΕ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]