Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα από Ελλάδα, Ισραήλ και ΗΠΑ

Υποστήριξη στο δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας για έρευνες υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ, από τους υπουργούς Ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ και τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Συμφωνία για επιτάχυνση του East Med.

Σαφή υποστήριξη του δικαιώματος της κυπριακής δημοκρατίας να ερευνά και να εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ παρείχαν Αθήνα, Ιερουσαλήμ και Ουάσιγκτον.

Το μήνυμα των χωρών της Ελλάδας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ μετέφερε ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτζ μετά το τέλος της 1ης Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

«Όλοι μας υποστηρίζουμε το δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας να προχωρά σε έρευνα κι εκμετάλλευση υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός, ενώ και ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης υπογράμμισε: «Ενημέρωσα τους συνάδελφους μου υπουργούς Χατζηδάκη, Στάινιτς και Φάνον για τις προκλητικές ενέργειας της Τουρκίας και είμαι χαρούμενος που έλαβα την υποστήριξη όλων τους για το δικαίωμα της κυπριακής δημοκρατίας να ερευνά και να αξιοποιεί τις ενεργειακές της πηγές».

Από την πλευρά του και ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι «το κοινό ανακοινωθέν της 1ης Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης υποστηρίζει πλήρως την κυπριακή δημοκρατία να εκτελεί τα δικαιώματα της στην Οικονομική Ζώνη».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φράνσις Φάνον, που εξέφρασε χθες τη στήριξη στην Κύπρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα επισήμανε ότι «η ενέργεια μπορεί να αποτελέσει πεδίο σταθερότητας στην περιοχή».

Οι τέσσερις πλευρές, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις των Χατζηδάκη, Στάινιτζ, Λακκοτρύπη και Φάνον ανακοίνωσαν την απόφαση τους να επιταχύνουν τις διαδικασίες προώθησης του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου East Med επιδιώκοντας τη συνεργασία και με την Ιταλία. «Ελπίζουμε να υπογράψουμε τη διακρατική συμφωνία το συντομότερο δυνατό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Οι αρμόδιοι υπουργοί υπογράμμισαν ακόμη τη στρατηγική συνεργασία των τεσσάρων χωρών και ανήγγειλαν την αναβάθμιση της σε θέματα ασφάλειας από κυβερνοεπιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές αλλά και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι «3+1» συμφώνησαν έχουν μόνιμη συνεργασία και να επαναλαμβάνουν τις διασκέψεις σε συχνή βάση, ενώ συγκροτείται και τεχνική ομάδα εργασίας για συγκεκριμένα θέματα που άπτονται του τομέα της ενέργειας.

Ο Φράνσις Φάνον εξήρε τις πρωτοβουλίες των χωρών σημειώνοντας τη συμβολή τους στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών προμήθειας της Ε.Ε. Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την Ελλάδα ως χώρα γέφυρα για την επίτευξη αυτού του σκοπού με τα έργα του TAP, του IGB και του τερματικού σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα.

Πηγή:euro2day.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]