Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (CPME) ΣΤHN ΓΕΝΕΥΗ

Εντυπωσιακή ομιλία από τον Αναστάσιο Βασιάδη για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Η Τακτική Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) πραγματοποιήθηκε στην  Γενεύη με την συμμετοχή Αντιπροσωπειών από τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Παρατηρητών από Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους τρίτων χωρών και Εκπροσώπων από άλλες Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως CEOM, ΑΕΜΗ, FEMS, PWG,  UEMS, WHO και EANA.
Στην Αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, στη Σύνοδο της CPME συμμετείχαν ως Επικεφαλής ο Αναστάσιος Βασιάδης (Βέροια) και οι  Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος (Ρόδος), Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης (Κιλκίς), Γρηγόριος Ροκαδάκης (Ηράκλειο) και Μαρίλυ Πασακιώτου (Θεσσαλονίκη). 
Κατά  τις διαδικασίες της Συνόδου που περιλάμβαναν την ημερίδα με θέμα «Η περίθαλψη σε κίνδυνο», την Στρογγύλη Τράπεζα  των Προέδρων Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων και των Επικεφαλής των Εθνικών Αντιπροσωπειών με την συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τις παρουσιάσεις των Εθνικών Αναφορών, τις συνεδριάσεις των Ομάδων Εργασίας και την Γενική Συνέλευση, παρουσιάστηκαν  τα επίκαιρα ζητήματα Υγείας στην Ελλάδα που εγείρονται εις βάρος της Περίθαλψης των πολιτών και εις βάρος του Ιατρικού Επαγγέλματος, όπως έχουν εξελιχτεί μέχρι σήμερα. 
Σε ειδική διαδικασία με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της CPME, παρουσιάστηκε από τον Αναστάσιο Βασιάδη η πολύ εντυπωσιακή ομιλία με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ιατρός, ο Ανθρωπιστής,  ο Ειρηνιστής» με την χρήση πλούσιου εποπτικού υλικού, που ταξίδεψε τους ακροατές στα συγκλονιστικά γεγονότα του 19ου αιώνα στην Ευρώπη, στα οποία πρωταγωνίστησε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πολιτικός και κορυφαίος διπλωμάτης. Η ομιλία έκλεισε με την προβολή αφιερωματικού βίντεο για την δημιουργία και ανάπτυξη του σημερινού κράτους της Ελβετίας στην οποία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ι. Καποδίστριας. Ο ομιλητής δέχθηκε τα θερμά και ενθουσιώδη συγχαρητήρια από όλους τους Ευρωπαίους Αντιπροσώπους, παρέχοντας πρόσθετα στοιχεία στα ερωτήματα που δέχθηκε.
Σε ειδικό υπόμνημα που υποβλήθηκε από την Ελληνική Αντιπροσωπεία επιφυλάχτηκαν ειδικότερες αναφορές  για την μεγάλη υποβάθμιση των Δημόσιων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα τα νοσοκομεία τα οποία είναι υποστελεχωμένα, τα μεγάλα πρόστιμα που επιβάλλονται στην Ελλάδα λόγω της μη τήρησης της  48ωρης εβδομαδιαίας απασχόλησης των ιατρών εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του προσερχόμενου  αριθμού ασθενών, με συνέπεια τον γνωστό νόμο για την μείωση των ωρών εργασίας που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, στην αυθαιρεσία της φαρμακευτικής πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, τις αυθαίρετες απομειώσεις των αμοιβών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και των ιατρικών εργαστηρίων τα οποία με τις πρακτικές rebate και clow back οδηγούνται σε κατάργηση  και  στην ανεπάρκεια του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. 
Αντικείμενα παρεμβάσεων απετέλεσαν οι επικαιρότητες για την Φαρμακευτική Πολιτική, τα Ιατρικά Επαγγελματικά Προσόντα, τα ζητήματα Υγιούς Διαβίωσης, η Υγειονομική Περίθαλψη των Προσφύγων και η απασχόληση των προσφύγων-ιατρών, το Brexit και οι επιπτώσεις της ιατρικής απασχόλησης στην Βρετανία, ο εξευρωπαϊσμός της βασικής ιατρικής εκπαίδευσης, η επισήμανση για τα οινοπνευματώδη ποτά  στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.α.
Στο περιθώριο της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν επί μέρους συναντήσεις συνεργασίας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας με το Προεδρείο της CPME, με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών  Ιατρικών Συλλόγων και Ιατρικών Συλλόγων Τρίτων Χωρών  που παρευρέθησαν ως παρατηρητές και με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Ενώσεων. 
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]