Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η Νάουσα εντάσσεται στις άγονες περιοχές, με τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου – Κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών στη Νάουσα

Ψηφίστηκε την Τετάρτη 6η Μαρτίου η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Εκσυγχρονισμός και αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, σύσταση Ενιαίου Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις» σύμφωνα με την οποία η πόλη της Νάουσας εντάχθηκε στις προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, πράγμα που σημαίνει ότι  μπορούν να δίνονται αυξημένα κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών στις δομές υγείας.

Με βάση την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας «οι θέσεις των ιατρών στις δημόσιες δομές της Νάουσας παρά τις επαναλαμβανόμενες προκηρύξεις δεν καλύπτονται. Η Νάουσα είναι ορεινή πόλη, ο Δήμος Νάουσας αριθμεί 22.288 κατοίκους, εκ των οποίων οι 5852 είναι άνεργοι (με βάση την απογραφή του 2011 και τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας), δηλαδή έχει ποσοστό ανεργίας 26, 28%  ένα από τα μεγαλύτερα πανελλαδικώς.

Επομένως από τη μια η Νάουσα μπορεί να χαρακτηριστεί προβληματική λόγω κοινωνικών συνθηκών και από την άλλη ο χαρακτηρισμός αυτός, ως πόλης άγονης και προβληματικής, μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο για την προσέλκυση ιατρών, οι οποίοι σήμερα ελλείπουν από τις δομές υγείας της περιοχής.

Κατόπιν αυτών, η προτεινόμενη διάταξη, με την οποία η Νάουσα προστίθεται στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α΄ κατηγορίας της περίπτ. α΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 131/1987 (Α΄ 73) καθίσταται επιβεβλημένη. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Επιτυχόντες 10ου Ημαθιώτικου Μαθητικού Διαγωνισμού Β’ Φάσης Δημοτικών – «Στέλιος Μιόγλου»

            Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 διεξήχθη ο 10ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές 

Διαβάστε περισσότερα »

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική ημερίδα για τις δωρεάν ψηφιακές υπογραφές τριετούς διάρκειας στις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]