Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας ζητά διερμηνείς αραβικής γλώσσας

Διερμηνείς αραβικής γλώσσας ζητά με αίτημα της στο Υπουργείο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας για να εξυπηρετήσει συμβάντα με πρόσφυγες ή μετανάστες. Στο αίτημά της αναφέρει:

“Η Ένωση μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών και παραπόνων από τα μέλη μας, διότι ενώ καλούνται να επιληφθούν σε υποθέσεις με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες, οι οποίοι κυρίως διαμένουν στις δύο Ανοιχτές δομές προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στο Νομό μας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους, λόγω τεράστιας δυσκολίας ή και αδυναμίας ακόμα ανεύρεσης διερμηνέων. Αποτέλεσμα της αδυναμίας αυτής είναι να ασκείται συνεχώς πίεση προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους από κάθε προϊστάμενο εμπλεκόμενο φορέα για ταχεία εξεύρεσης λύσης.

Οι Εισαγγελίες της Χώρας, αντίστοιχα και της Ημαθίας, δεν διαθέτουν στους ετήσιους πίνακες μεταφραστών – διερμηνέων και πραγματογνωμόνων, μεταφραστές των διαλέκτων αραβικών και φαρσί, καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο., που διαχειρίζονται τις Δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αν και γνωρίζουν τις παραπάνω διαλέκτους, αρνούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ποινική διαδικασία.

Από τα παραπάνω επιγραμματικά περιγραφόμενα περιστατικά, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως για να υπάρχει μία ορθή και δίκαιη αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών από τις αστυνομικές αρχές, σε κάθε περίπτωση περιστατικού που απαιτείται η συνδρομή μας, επιβάλλεται η παρουσία των διερμηνέων, κυρίως των διαλέκτων αραβικών και φαρσί, τουλάχιστον στην έδρα κάθε Νομού της Χώρας που διαθέτει οποιασδήποτε μορφής Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Για τούτο λόγο, προτείνεται η άμεση επιβολή του μέτρου τοποθέτησης ενός διερμηνέα – μεταφραστή των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που διαχειρίζονται κάθε είδους Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και συμμετοχή αυτού αυτεπάγγελτα στις ποινικές διαδικασίες όπου απαιτείται η παρουσία του καθώς επίσης και ο διορισμός αυτών στον πίνακα Διερμηνέων και πραγματογνωμόνων των Εισαγγελικών Αρχών των νομών της Χώρας. Είναι απαράδεκτο οι ΜΚΟ να διαχειρίζονται όλες αυτές τις Δομές και να αρνούνται την συμμετοχή τους και τη συνδρομή τους στις Εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές της Χώρας όπου αυτή.

Η παραπάνω διαδικασία καίτοι αποτελεί πάρεργο των μελών μας, λειτουργεί και ως τροχοπέδη στην εφαρμογή των νόμων που διέπουν τη χώρα μας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ημαθίας επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων των μελών που εκπροσωπεί”

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]