Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Γνωρίζετε που βρίσκονται οι τσιαπανήτες από το Ντράτσκο, την Κόκοβα και άλλα χωριά της Ημαθίας;

Με αφορμή σχόλια ακροατών της εκπομπής Λαϊκά&Αιρετικά στον ΑΚΟΥ 99.6, για τα παλαιά ονόματα χωριών της περιοχής μας, κάποιοι θυμήθηκαν και κάποιοι έμαθαν ότι τα χωριά που βρίσκονται Σιαπάν=Τσιαπάν, κατοικούνται από Τσιαπανήτες, δηλαδή από αυτούς που μένουν στα ψηλά μέρη, μακριά από την Καραβέργια ή Καραφέρια (Βέροια).

Τέτοια χωριά είναι στα όμορφα Πιέρια, το Δάσκιο=Ντράτσκο, το Πολυδένδρι=Κόκοβα, τα Ριζώματα=Μπόστιανη, η Σφηκιά=Βόσοβα και η Χαράδρα=Μπρατίνιστα. Έκπληξη πάντως ήταν το γεγονός ότι αρκετοί ακροατές και μάλιστα νεαρής ηλικίας γνώριζαν τα παλιά τοπωνύμια, ενώ δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην Φυτειά (καταγωγή Ν. Βουδούρη)=Τσόρνοβο!

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός λειτουργίας για ένα τριήμερο υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ λόγω αναβάθμισης

Προσωρινή αναστολή ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης», στο πλαίσιο της μετάβασης σε νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]