Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Για τους Οθωμανικούς κώδικες της Βέροιας μίλησε στην κυριακάτικη Μακεδονία ο Π. Πυρινός

Για τους 129 κώδικες της Μουφτείας Βέροιας και την ιστορική αναγκαιότητα της μετάφρασής τους στα ελληνικά, μίλησε στην Μακεδονία της Κυριακής ο ιστορικός ερευνητής της Βέροιας κ Παύλος Πυρινός. Το δημοσίευμα με τίτλο «Στα άδυτα των οθωμανικών κωδίκων» που υπογράφει η Δέσποινα Βογιατζόγλου, φιλοξενήθηκε στο φύλλο της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου και ο κ. Πυρινός κάνει εκτενή αναφορά στο εν εξελίξει θέμα, που έχει γνωστοποιηθεί και σε φορείς εκτός Ημαθίας.

Πρόκειται, ως γνωστόν, για κώδικες γραμμένους σε τουρκική γραφή αραβικών χαρακτήρων που δίνουν σημαντικά σπάνια στοιχεία για την Βέροια κατά την περίοδο 1602-1882 της οθωμανικής κυριαρχίας στην περιοχή μας, μία περίοδος που άφησε ανεξίτηλο το πολιτισμικό της αποτύπωμα όπως λέει ο ιστορικός και ερευνητής της πόλης μας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Εκτός λειτουργίας για ένα τριήμερο υπηρεσία του e-ΕΦΚΑ λόγω αναβάθμισης

Προσωρινή αναστολή ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης», στο πλαίσιο της μετάβασης σε νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]