Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Για πρώτη φορά τόσο νωρίς (έως και αύριο) η ανακοίνωση των βάσεων

Μέχρι αύριο Παρασκευή, θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως. «Τα τελικά αποτελέσματα για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια θα εκδοθούν στα τέλη του Ιουλίου, αντί για τα τέλη Αυγούστου», δήλωσε η υπουργός υπενθυμίζοντας ότι οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό τους, υπό την προϋπόθεση βέβαια πως έχουν εγγραφεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι αριστούχοι φέτος ήταν λιγότεροι σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Και τη φετινή χρονιά – δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νέου εξεταστικού συστήματος για τα ΑΕΙ – θα επανεμφανιστούν οι περιπτώσεις τμημάτων με λιγότερους των 10 εισακτέους, επαναφέροντας τη συζήτηση για τη χωροταξική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων μας. Η διαδικασία, μάλιστα, αναμένεται φέτος να είναι ευκολότερη, αφού ο νέος νόμος – πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση που ψηφίστηκε πρόσφατα δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Παιδείας να λάβει αποφάσεις για κλείσιμο ή συγχωνεύσεις τμημάτων μειωμένου ενδιαφέροντος, με σχετική ευελιξία.

Ίδωμεν!

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Στρατιωτικοί ζητούν ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά για ειδικές υπηρεσίες

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) καλεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επεκτείνει την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]