Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης “Ζει και βασιλεύει” στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο

Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης “Ζει και βασιλεύει” στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο

Ποδηλατική εξόρμηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

Ποδηλατική εξόρμηση στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού

«ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ»: Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Μπατσαράς, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, πρώτος ομιλητής την Κυριακή 1 Νοεμβρίου

«ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ – ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ»: Ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Μπατσαράς, Καθηγούμενος της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας, πρώτος ομιλητής την Κυριακή

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΔΗΜΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΩΤΑ

«Η Τοσοδούλα» στο Cine Star Βέροια

«Η Τοσοδούλα» στο Cine Star Βέροια

Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής FLEX Global 2027-28

Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας: Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής FLEX Global 2027-28

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Το βιβλίο «Οι Ξένες» της Δροσούλας Χύτα – Μπουσμπούκη, παρουσιάζεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου Το βιβλίο «Οι Ξένες» της Δροσούλας Χύτα – Μπουσμπούκη, παρουσιάζεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Για αυτά τα διλήμματα των δημοτικών εκλογών… Γράφει η Αφροδίτη Καλαϊτζή

Ο Κοινός Τόπος ξεκίνησε από φίλους, από παρέες. Είναι άλλωστε κοινός τόπος ότι στη Νάουσα έχουμε ωραίες παρέες.  Τα τελευταία χρόνια, όποτε συναντιόμασταν μιλούσαμε και πολιτικά, απογοητευμένοι, απαισιόδοξοι, βλέποντας την κατάντια της πόλης. Και παρότι ο καθένας μπορεί να κουβαλάει την δική του πολιτική, ιδεολογική, κομματική αν θες ταυτότητα, στο θέμα της πόλης υπήρχε πάντα απόλυτη συμφωνία. Κάτι πρέπει να γίνει. Μα δεν περνούσε από το μυαλό κανενός ότι αυτό το να «κάτι» πρέπει να το κάνουμε εμείς. Μέχρι που εμφανίστηκε η πρόταση του Νίκου. Να πάμε όλοι μαζί, να φτιάξουμε το Δήμο που θέλουμε να ζήσουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. 

Έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα του Κοινού Τόπου. Μπήκαμε σε αυτό το «παιχνίδι» με το ρομαντισμό του πρωτάρη αλλά και με την ορμή του νέου. Ίσως να είχαμε –και να έχουμε ακόμα- άγνοια κινδύνου. Ήρθαμε αντιμέτωποι, πριν καν ανακοινώσουμε ότι θα κατέλθουμε στις εκλογές με την αμφισβήτηση, τη λάσπη, την καχυποψία, την ιδιοτέλεια.  Η πολιτική δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση τελικά. Είναι όμως –και για κύριο λόγο- η συνειδητοποίηση των πολλών. Κυρίως πολλών που τους πονάει το ίδιο πράγμα. 

Πριν ξεκινήσουμε να ξεδιπλώνουμε το σχέδιό μας για τη Νέα Νάουσα του 2020 θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τρία πράγματα. Να απαντήσουμε σε τρία διλήμματα. 

Το πρώτο είναι το γνωστό «μνημονιακός» – «αντιμνημονιακός», με το οποίο κάποιοι ελπίζουν να κινητοποιήσουν τα αισθήματα θυμού του κόσμου, και να καρπωθούν εκλογικά την δικαιολογημένη αγανάκτησή του για τα προβλήματα που επισωρεύονται καθημερινά στους ώμους του κάθε πολίτη. Είναι όμως ένα ζήτημα που αφορά σε κάτι στις δημοτικές εκλογές; Αφορά στα προγράμματα ή στα οράματα που έχουμε για την πόλη μας; Αφορά στην ικανότητα των στελεχών των παρατάξεων; Εμάς, στον κοινό τόπο, μας ενδιαφέρει ο Δήμος Νάουσας, και το τι μπορούμε να κάνουμε για να υπάρχει αύριο. Αυτού του είδους οι γενικεύσεις είναι όχι μόνον λαϊκιστικές και άνευ νοήματος, αλλά και επικίνδυνες. Το να βαφτεί ο χάρτης της Ελλάδας ένα συγκεκριμένο χρώμα το βράδυ των εκλογών αφορά μόνον αυτά τα πολιτικά κόμματα, που κατεβάζουν «καθαρά» κομματικά ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα για να «μετρήσουν» δυνάμεις θέτοντας άσκοπα διλήμματα. Τα μνημόνια είναι μια πραγματικότητα, η νέα πραγματικότητα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς έχουμε όραμα και σχέδιο να μην εξαρτάται ο Δήμος, η διοίκησή του και η διαχείρισή του από κανέναν. Έχουμε όραμα για έναν αποκλειστικά αυτοχρηματοδοτούμενο Δήμο στην επόμενη δεκαετία. Να ξαναγίνει η Νάουσα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα που θα αποδεικνύει πώς με όραμα, χρηστή διοίκηση και θέληση δεν υπάρχει τίποτε ακατόρθωτο. 

Το δεύτερο δίλημμα, είναι το \”έμπειρος-άπειρος\” και το ακούμε κυρίως από τη νυν δημοτική αρχή, που κινδυνολογεί με την κρισιμότητα των καιρών, προτάσσοντας τη δική της εμπειρία ως πανάκεια. Την ίδια βέβαια δημοτική αρχή που ήταν «άπειρη» πριν από 12 χρόνια όταν πρωτοξεκίνησε και μας λέει σήμερα ότι τα κατάφερε σπουδαία…. Στην ομάδα του Κοινού Τόπου σίγουρα υπάρχουν πολλοί «έμπειροι» υποψήφιοι. Έμπειροι δικηγόροι, έμπειροι αγρότες, έμπειροι επαγγελματίες, έμπειροι μηχανικοί, έμπειροι εκπαιδευτικοί. Το μόνο που δεν υπάρχει στον Κοινό Τόπο -και είμαστε περήφανοι γι΄αυτό- είναι έμπειροι πολιτικοί. 

Το τρίτο δίλημμα είναι το «κομματικός»-«ανεξάρτητος». Και όσοι το θέτουν προφανώς δεν έχουν κατανοήσει την πολιτική κατάσταση σήμερα και κυρίως δεν έχουν κατανοήσει τι σημαίνει Δημοτικές Εκλογές. Κανένας από μας δεν προέρχεται από παρθενογένεση. Εμείς στον Κοινό Τόπο είμαστε ομάδα. Αυτό που μας χαρακτηρίζει δεν είναι η κομματική ταυτότητα των μελών μας αλλά η διάθεσή μας να βάλουμε αυτήν την κομματική μας ταυτότητα στην άκρη και να δουλέψουμε για το συμφέρον της πόλης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στον Κοινό Τόπο δεν θα γίνονται τηλέφωνα στα «κεντρικά» κανενός κόμματος για οδηγίες και δεν θα ακολουθούνται οι «γραμμές» κανενός. Η μόνη μας γραμμή είναι η συμπαράταξη και η συμπόρευση, η πίστη μας ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα και περισσότερα. 

Είναι καιρός να αλλάξουμε το Δήμο Νάουσας. Είναι καιρός όλοι να καταλάβουμε ότι όσες ευκαιρίες κι αν παρουσιαστούν, όσους διαθέσιμους πόρους κι αν έχουμε, αν αυτοί που διοικούν το Δήμο ανήκουν στην «παλιά σχολή», τότε τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Είναι καιρός νέες και δημιουργικές δυνάμεις να αναλάβουν δράση χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.  Είναι καιρός να φυσήξει αέρας ανανέωσης στη Νάουσα! 

 

Αφροδίτη Καλαϊτζή,

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος με τον Κοινό Τόπο

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Παρουσιάστηκε επίσημα η εικαστική παρέμβαση του Γ. Ναζλίδη, «περιστέρια της ειρήνης», σε κεντρική κολόνα της Βέροιας

-Το ιστορικό, η ιδέα Μανούδη, η πρόταση και η υλοποίηση Το 1904 στη Βέροια, από την πρώτη εταιρεία ηλεκτροδότησης «Βέρμιον»

Διαβάστε περισσότερα »

Το συγκινητικό «ύστατο χαίρε» από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα στον π. Σάββα – 30 χρόνια κοινής εκκλησιαστικής πορείας

Τον συγκινητικό επικήδειο λόγο για τον μακαριστό π. Σάββα, ο οποίος εκφωνήθηκε από τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμωνα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]