Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Γενοκτονία των Ποντίων: Δημιουργία επετειακού γραμματοσήμου!

του Θεόφιλου Κωτσίδη*

Με αφορμή το επετειακό έτος μνήμης “2019” που ορίστηκε από τους Ποντιακούς φορείς, ως έτος Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τις παράλληλες δράσεις που θα μπορούσαν να ευαισθητοποιήσουν μία πολύ μεγάλη μερίδα της Ελληνικής Κοινωνίας, μία πρόταση που θα έπρεπε να υλοποιείται από τις αρχές τους έτους, θα ήταν η κυκλοφορία επετειακού γραμματοσήμου με θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι Ποντιακοί φορείς θα έπρεπε από κοινού να καταθέσουν την πρόταση αυτή στα Ελληνικά Ταχυδρομεία έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αντίστοιχη επετειακή σειρά και τα γραμματόσημα αυτά να χρησιμοποιούνταν από το σύνολο των πολιτών που πραγματοποιούν καθημερινά τις αντίστοιχες συναλλαγές τους στα ΕΛΤΑ.

Στόχος θα έπρεπε να είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η γνωστοποίηση του επετειακού έτους 2019.

Αν και βρισκόμαστε στην εποχή που το διαδίκτυο υπερκαλύπτει την επικοινωνία μας και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, είναι γνωστό ότι τα γραμματόσημα ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα, υπήρχε και η δυνατότητα οι ίδιοι οι Ποντιακοί φορείς να εκδώσουν το δικό τους “εταιρικό” γραμματόσημο. Σε αυτό βοηθάει και το λογότυπο “G” που χρησιμοποιήθηκε αρκετά σε μπλουζάκια και αφίσες, ειδικά κοντά στη 19 Μαΐου.

Μια επιστολή με γραμματόσημο, συνεχίζει να είναι ένα μέσο προβολής, προσθέτει κύρος και θα κατάφερνε να καθιερώσει όχι μόνο το λογότυπο αλλά και ευρύτερα την ανάδειξη του επετειακού έτους.

* Ο Θεόφιλος Κωτσίδης είναι διαχειριστής της καθημερινής ηλεκτρονικής εφημερίδας e-Pontos.

Με πρόταση του φέτος και για πρώτη φορά, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, φωταγωγήθηκε ανήμερα της 19ης Μαΐου με το μήνυμα:

Genocide of Pontic Greeks

100 Χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

1919 – 2019

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρινάκης: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα βρίσκονται οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία. Την απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]