Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Φρόσω Καρασαρλίδου: «Άμεση στήριξη του αγροτικού κόσμου μετά τις χθεσινές καταστροφικές χαλαζοπτώσεις»

Η έντονη χαλαζόπτωση που έπεσε χθες βράδυ, 27 Μαΐου στο νομό μας, προκάλεσε τεράστια καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες. Το αγρόκτημα του Koπανού Νάουσας επισκέφθηκε η βουλευτής του Σύριζα-ΠΣ κ. Φρόσω Καρασαρλίδου , με τον πρόεδρο του Αγρ. Συλλόγου Νάουσας κ. Μάκη Αντωνιάδη, όπου διαπιστώθηκε η ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, που ξεκίνησε με τους παγετούς και ολοκληρώθηκε με τις συνεχείς χαλαζοπτώσεις.

Ο κ. Αντωνιάδης μας εξέφρασε την αγανάκτηση των αγροτών της περιοχής Νάουσας σχετικά με την μη αποτελεσματική λειτουργία της αντιχαλαζικής προστασίας και στις δυο χαλαζοπτώσεις. Ταυτόχρονα μας μετέφερε την ανησυχία τους για την υποστελέχωση του ΕΛΓΑ και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις των ζημιών, καθώς και την μη καταβολή της προκαταβολής αποζημιώσεων τις οποίες είχε υποσχεθεί ο Υπουργός.

Η κυβέρνηση εμπαίζει τον εξαθλιωμένο οικονομικά αγροτικό κόσμο. Αδιαφορεί για την στελέχωση του ΕΛΓΑ, παρά το γεγονός ότι το μέγεθος των ζημιών στην περιοχή Ημαθίας- Πέλλας απαιτεί τουλάχιστον επιπλέον 60 γεωπόνους . Κωλυσιεργεί στην καταβολή των προκαταβολών ,οι οποίες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχεια της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και της επιβίωσης των αγροτικών οικογενειών . Αναλώνεται σε αόριστες υποσχέσεις και δεν ξεκαθαρίζει με πόσα χρήματα και από ποια κονδύλια δεσμεύεται να καλύψει τις αποζημιώσεις, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη από τον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγροτικό κόσμο και ζητάμε την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αγροτικών αιτημάτων .

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΛΒ’ Παύλεια | Με επιτυχία το πρώτο μέρος του Ιατροθεολογικού συνεδρίου για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Το πρωί της Τετάρτης, 3ης Ιουνίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος του Ιατροθεολογικού Συνεδρίου στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα »

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διαθέσιμο το ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι «Ποδηλατούπολη – Ποδηλατώ με ασφάλεια στη γειτονιά μου»

Με την ευκαιρία  της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου 2026, ο Δήμος Αλεξάνδρειας διοργανώνει ποδηλατοβόλτα την Κυριακή 14 Ιουνίου στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]