Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Έρχεται σταδιακά η «γέφυρα» για να συναρμολογηθεί και να τοποθετηθεί στη βάση της

Προχωράνε οι εργασίες της γέφυρας Κούσιου, ένα έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τις χαρακτηριστικές του καθυστερήσεις, παρότι τα χρήματα για την κατασκευή της προέρχονται από τη μεγάλη δωρεά των Αφων Κούσιου, οι οποίοι έχουν ήδη αποβιώσει, χωρίς να δουν να ολοκληρώνεται η Γέφυρα, που φέρει το όνομά τους.

Σε ποια φάση βρίσκεται σήμερα το έργο; ρωτήσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Άρη Λαζαρίδη. Όπως μας ενημέρωσε έχει γίνει η διαμόρφωση των κεφαλών στα μεσόβαθρα, για να υποδεχθούν τον οριζόντιο σιδερένιο φορέα, ο οποίος έρχεται ήδη, κομμάτι-κομμάτι, από το εργοστάσιο κατασκευής του.  Όταν ολοκληρωθεί η σταδιακή αποστολή, θα συναρμολογηθεί στον κάτω χώρο της κοίτης (Ακροπόλεως-Κτηνιατρείο), θα τοποθετηθεί πάνω στα βάθρα όπου θα κουμπώσουν μεταξύ τους τα κομμάτια και θα ακολουθήσει καλούπωμα και σκυροδέτηση του τσιμεντένιου φορέα που θα φέρει το οδόστρωμα. Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες και η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται για τον ερχόμενο χειμώνα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Στην Κολυμβητική Ακαδημία “Νάουσα” ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης: Καλή επιτυχία στους αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Την Κολυμβητική Ακαδημία “Νάουσα” επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, ενόψει της συμμετοχής αθλητών και αθλητριών της στην τελική

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]