Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Ερώτηση Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου & Ελίζας Βόζεμπεργκ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την προστασία της Ελληνικής ναυτιλίας από τις αθέμιτες πρακτικές και προκλήσεις της Τουρκίας»

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν από κοινού οι Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της ΝΔ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, υπεύθυνη για θέματα ναυτιλίας, με αφορμή την υπέρμετρη αύξηση, από 7 Οκτωβρίου, των τελών διέλευσης του Βοσπόρου σε ποσοστό 406%, εκ μέρους της Τουρκίας.

Οι Ευρωβουλευτές, αφού επισήμαναν ότι μία τέτοια αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη αύξηση στα τέλη διέλευσης διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία τόσο της ναυτιλίας όσο και του διεθνούς εμπορίου, τόνισαν ότι η κίνηση αυτή πλήττει σημαντικά την ελεύθερη διακίνηση αγαθών, μέσω του Βοσπόρου, και δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι η ανατίμηση αυτή, η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα καλής γειτονίας, πραγματοποιήθηκε χωρίς διαβούλευση με εμπορικούς και ναυτιλιακούς φορείς, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που είχαν σημειωθεί στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο.

Κατόπιν αυτών, η κα Ασημακοπούλου και η κα Βόζεμπεργκ ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε ενέργειες για την ad hoc αντιμετώπιση της αδικαιολόγητης αυτής αύξησης στα τέλη διέλευσης, αφενός για την προστασία των ευρωπαϊκών πλοίων και αφετέρου για να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία του εμπορίου και της ναυτιλίας, που αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΕ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]