Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Έργα διάνοιξης και συντήρησης αντιπυρικών ζωνών στα δάση Σελίου και «Τσανακτσή»

-Με συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κ. Καλαιτζίδη

Συντονισμό των έργων διάνοιξης και συντήρησης αντιπυρικών ζωνών στα δάση Σελίου και «Τσανακτσή» στο Βέρμιο, πραγματοποίησε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαιτζίδης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας. 
Το έργο, αφορά διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών και συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, μήκους άνω των 14 χιλιομέτρων και πλάτους από 30 έως 60 μέτρα.
Ειδικότερα οι ζώνες που διανοίχθηκαν ή συντηρήθηκαν είναι οι εξής:
Δάσος Θέση Μήκος (μ) Πλάτος(μ)
1 Σελίου Μαγούλα- Ρ. Μπιλίτσα 6.500 60
2 Σελίου Πέτρα- Φυλάκιο 3.000 32
3 Σελίου Καβάλα – Αγκάθι 1.600 30
4 Σελίου Χατζηναντίν – Παλιοπρίονο 2.100 30
5 Τσανακτσή Τρούλος – Ρέπα Υπαπαντή 1.100 50
  
Μετά την περιήγησή του στην περιοχή ο κ. Καλαιτζίδης δήλωσε τα εξής:
Η Π.Ε Ημαθίας αποδεικνύει στην πράξη, για μια ακόμη φορά, ότι βρίσκεται πάντα στο πλευρό των φορέων, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν την προστασία του φυσικού μας πλούτου, αλλά και των συμπολιτών μας. Με την σύμπραξη των υπηρεσιών μας και την διάθεση των μηχανημάτων μας και τη συνεργασία μας με τον Συνεταιρισμό Αναγκαστικής Διαχείρισης του Δασοκτήματος Σελίου, ,υπό την καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος και των αρμοδίων δασαρχείων, συντηρήσαμε την υφιστάμενη αντιπυρική υποδομή και διανοίξαμε νέα, όπου μας ζητήθηκε. Παρά την συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων πόρων από την κεντρική διοίκηση για την δασοπροστασία, η εντολή του περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα είναι να συνδράμουμε πάση δυνάμει σε οποιοδήποτε έργο προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Θέλω να ευχαριστήσω, τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού Αναγκαστικής Διαχείρισης Δασοκτήματος Σελίου, την ηγεσία και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας και του δασαρχείου και τους συνεργάτες μου στην διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και στο τμήμα Πολιτικής Προστασίας για αυτή την προσπάθεια.
Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ημαθία: Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Φορέων, για την κατάργηση τοπικών διοικητικών επιτροπών του Ε.Φ.Κ.Α

Τη διατήρηση και ενίσχυση των τοπικών επιτροπών του Ε.Φ.Κ.Α. ζητούν με επιστολή διαμαρτυρίας πέντε τοπικοί φορείς της Βέροιας και της

Διαβάστε περισσότερα »

Φρούτα, λαχανικά και είδη ένδυσης, από τους πωλητές Λαϊκών Αγορών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας

Φρέσκα φρούτα, λαχανικά και  είδη ένδυσης προσέφεραν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας τα Σωματεία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, Επαγγελματιών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]