Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Έρασμος: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Βιβλιοπαρουσίαση – ομιλία του συγγραφέα και ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα, για το νέο του μυθιστόρημα «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω»

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Βέροιας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στη Βέροια, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023, το νέο μυθιστόρημα του διάσημου ηθοποιού και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα, «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω», εκδόσεων «ΔΙΟΠΤΡΑ», στο πλαίσιο εκδήλωσης – ομιλίας του ιδίου, σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» με το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» και με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου  «Ηλιοτρόπιο» Αναστασία Χριστοδούλου, σύντομο χαιρετισμό, εκ μέρους του ΔΣ του «Έρασμου», απηύθυνε η Εκπαιδευτικός Όλγα Σαββίδου, ενώ  για το έργο του Συλλόγου μίλησε η Κοινωνική Λειτουργός της δομής Ολυμπία Λαζαρίδου. 

Η κ. Λαζαρίδου, ορμώμενη από τη θεματική που ξεδιπλώνεται μέσα από την πλοκή του μυθιστορήματος, «φώτισε» τους κοινούς τόπους της κακοποιητικής συνθήκης και τις μορφές εκδήλωσής της βίας στο «τότε» και στο «σήμερα», προσεγγίζοντας κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, αιτίες και αφορμές στον ψυχισμό θύτη-θύματος και αναφέρθηκε στις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας, καθώς και στη λειτουργία του Ξενώνα βραχείας Διαμονής του «Έρασμου».  

Ο Κώστας Κρομμύδας μίλησε εκτενώς, προσελκύοντας το ενδιαφέρον με την αμεσότητα,  την απλότητα αλλά και τη θεατρικότητα του λόγου που προσδίδει η φυσικότητα του ήχου χωρίς μικροφωνική υποστήριξη κατ’ επιλογή του, κάτι που εκμηδένισε τις «αποστάσεις» ανάμεσα στον ίδιο και το κοινό.  

Χωρίς να αποκαλύψει ιδιαίτερα στοιχεία της πλοκής του βιβλίου του, «φωτογράφησε» μια ολόκληρη εποχή, παίρνοντας αφορμή από τις ηρωίδες του,  μιλώντας για τα ανδροκρατικά στερεότυπα της μετά – ρεμπέτικης περιόδου, στις παρυφές της δεκαετίας του 60’, που (προ)καθόριζαν τη γυναικεία μοίρα με σκληρούς τρόπους, συντηρώντας τις κακοποιητικές συνθήκες των θυμάτων βίας,  σε κάθε χώρο κοινωνικής δραστηριότητας, και ιδίως της νυχτερινής ζωής, όπου διακυβεύεται και η πάλη της πρωταγωνίστριας του  βιβλίου, για την προσωπική της απελευθέρωση και την τελική δικαίωση.

Με τον συγγραφέα συνομίλησε η φιλόλογος – εκπαιδευτικός Δέσποινα Καρυπίδου, υποβάλλοντάς του κάποιες καίριες ερωτήσεις, όσον αφορά προθέσεις, κίνητρα και προσεγγίσεις του ίδιου πάνω στη θεματική του βιβλίου, αλλά και το συγγραφικό του ύφος. 

Την εκδήλωση έκλεισε, αφήνοντας ένα ηχηρό ερμηνευτικό αποτύπωμα στη βραδιά, η γνωστή συντοπίτισσα μας Μουσικός και Σοπράνο Ελένη Αναγνώστου, που συμμετείχε φιλικά ερμηνεύοντας δύο εμβληματικά τραγούδια εποχής, με συνοδεία, στην κιθάρα, του Κωνσταντίνου Χαλάτση,  Υπεύθυνου Επικοινωνίας – ΜΜΕ του “Έρασμου”, ο οποίος συντόνισε και την όλη διαδικασία.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027″

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ της Σερβίας, φιλοξενεί η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας την Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα »

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026, ώρα 8.00 μ.μ., στο φουαγιέ της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια (Α. Αντωνιάδη

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]