Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«ΕΡΑΣΜΟΣ». Αποχαιρετώντας τον Τέλη Σιδηρόπουλο, τον άνθρωπο που έκανε την Πρωτοβουλία… Θεσμό!

To ΔΣ και οι εργαζόμενοι του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την απρόσμενη εκδημία του Αρχιτέκτονα – Μηχανικού και Προέδρου της «Πρωτοβουλίας για το παιδί» Τέλη Σιδηρόπουλου. Ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην τοπική μας κοινωνία, ως «θεμέλιος, ακρογωνιαίος λίθος» στο δύσκολο οικοδόμημα του εθελοντισμού,  και ειδικότερα στο τόσο ευαίσθητο αντικείμενο της προστασίας του κακοποιημένου παιδιού, αναλαμβάνοντας ο ίδιος μια …πρωτοβουλία που έγινε πραγματικός θεσμός αγάπης και έργου σε μια εποχή που οι αρμόδιοι θεσμοί ήταν και παραμένουν απόντες εν πολλοίς. 

Η παρακαταθήκη που άφησε,  με την οργάνωση του Συλλόγου «Πρωτοβουλία για το Παιδί», ενός ισχυρού σήμερα φορέα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, που στήριξε και υποστηρίζει  εκατοντάδες κακοποιημένα παιδιά, από το 2006, είναι τεράστιας σημασίας. Το όνομα του Τέλη έχει ήδη γραφτεί στην Ιστορία, μα πιο πολύ στις καρδιές των ωφελούμενων παιδιών,  των συναδέλφων του και όλων ημών που συναγωνιστήκαμε κοντά του, σε κοινούς αγώνες του εθελοντισμού, με συναφή αντικείμενα, αλλά πρωτίστως με κοινή αφετηρία την ανιδιοτελή αγάπη μας για τον άνθρωπο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους εργαζομένους της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί», με την ευχή ο Θεός να αναπαύσει μια ψυχή που αδιαμφισβήτητα επιτέλεσε άριστο και Θεάρεστο έργο! 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου: Έκθεση Φοιτητικής Έρευνας και Καινοτομίας στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας – ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η πανεπιστημιακή έρευνα και η τεχνολογία του μέλλοντος, βγαίνουν από τα εργαστήρια και έρχονται για πρώτη φορά στην Αλεξάνδρεια, την

Διαβάστε περισσότερα »

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στη Βέροια Ομιλία του Γιώργου Μαργαρίτη για την εποχή των πολέμων

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ημαθίας (Βέροιας – Αλεξάνδρειας) καλεί συνταξιούχους , εργαζόμενους, σωματεία και φορείς στην εκδήλωση που θα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]