Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΕΠΟ: Ανακοίνωσε την διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της χώρας, λόγω της υπόθεσης του Μητρώου, αφήνοντας αιχμές κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής 

«Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 30 /9 αποφάσισε τη διακοπή της διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα, με ψήφους 57 υπέρ και 4 κατά, λόγω του λεγόμενου ‘’Μητρώου Αυγενάκη’’.

Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις για την εγγραφή του 87,5% των σωματείων στο ‘’Μητρώο’’ ,δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως, αφού τα σωματεία προχώρησαν στην ενέργεια αυτή από φόβο και νομοθετικό καταναγκασμό όχι με την ελεύθερη βούλησή τους .

Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία για να αγωνισθούν στα τοπικά πρωταθλήματα χρειάζονται Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γ.Γ.Α και Άδεια από τις Περιφέρειες.

Μιλάμε για νομοθετικά ‘’απολιθώματα’’ της δεκαετίας του ’50, όταν ο λαός ήταν εχθρός και οι κυβερνήσεις τον έτρεμαν. Τώρα τί χρειάζονται;

Πέρα, όμως από αυτές τις δύο κρατικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που ταλαιπωρούν τα σωματεία μας, σωματεία χωριών, νησιών και συνοικιών, σωματεία απλών λαϊκών ανθρώπων, πρέπει από το 2020 τα σωματεία μας αυτά να εγγράφονται, με ετήσια επικαιροποίηση, και στο λεγόμενο ‘’Μητρώο Αυγενάκη’’, ένα, δηλαδή σύγχρονο γραφειοκρατικό ‘’απολίθωμα΄΄που μας γυρίζει 70 χρόνια πίσω. Μιλάμε για μία απίστευτη και αχρείαστη γραφειοκρατική διαδικασία για τα Σωματεία. Όποιος δεν εγγράφεται στο ‘’Μητρώο’’ δεν παίζει, επειδή η Περιφέρεια δεν του δίνει άδεια.

Για ποιο λόγο;

Οι Ε.Π.Σ. έχουν Μητρώο, η Ε.Π.Ο. έχει Μητρώο, η ΦΙΦΑ έχει Μητρώο .Το κρατικό Μητρώο τί εξυπηρετεί; Δεν αρκούν για το κράτος η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και οι Άδειες των Περιφερειών; Όλη η νομιμοποίηση των σωματείων μας είναι ήδη εκεί. Τρίτη γραφειοκρατική αγκύλωση τί σκοπούς εξυπηρετεί; Υπάρχει απόλυτη τάξη, άρα η τάξη στην τάξη σε αταξία οδηγεί.

Με το ‘’Μητρώο’’ το κράτος θα αδειοδοτεί τις ερασιτεχνικές ομάδες αποφασίζοντας ποια ομάδα θα παίζει και ποια δεν θα παίζει και κατά συνέπεια το Κράτος θα αποφασίζει ποια ομάδα θα ψηφίζει και ποια δεν θα ψηφίζει στις εκλογές των Ενώσεών, επηρεάζοντας έτσι τις εκλογές της ΕΠΟ.

Υπάρχει, κανείς που δεν καταλαβαίνει;

Η ολιστική μελέτη για ανεξάρτητη και αυτόνομη Ε.Π.Ο., τί νόημα έχει όταν η ίδια η κυβέρνηση την παραβιάζει;».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Διοργάνωση Αναπτυξιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ-10 & Κ-8 στη Βέροια

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας (Ε.Π.Σ.Η.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και τον Δήμο Βέροιας, διοργανώνει Αναπτυξιακό

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]