Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επιτέλους αν πληρώνεις την ρύθμιση, δεν θα σέρνεσαι στα δικαστήρια!

Σημαντικές οι αλλαγές που εισάγονται με το μίνι ασφαλιστικό από τον Κ. Χατζηδάκη, αλλά εκτός από της λογιστικής και οικονομικής φύσης προσαρμογές, το μάτι μου έπεσε σε κάτι που βιώνω και ως μάχιμος δικηγόρος στα ακροατήρια των ποινικών δικαστηρίων, την υφ’ όρον παύση των ποινικών διώξεων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάποιος που χρωστούσε ασφαλιστικές εισφορές, έχει ωστόσο ρυθμίσει και πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δεν είναι ανάγκη να εμφανίζεται στο δικαστήριο ως κατηγορούμενος να δηλώνει ότι πληρώνει, να επιβεβαιώνει ο υπάλληλος της υπηρεσίας ως μάρτυρας ότι όντως καταβάλλει και να μην τελειώνει εκεί η ιστορία, αλλά να δίδεται αναβολή για να ξαναεμφανιστεί μετά από λίγους μήνες και να πει τα ίδια εφόσον συνεχίζει να πληρώνει.

Με το συγκεκριμένο μέτρο για όσο ο οφειλέτης τηρεί την ρύθμιση, η ποινική δίωξη «κοιμάται» και αν εξοφλήσει δεν έχει καμία εμπλοκή με τα δικαστήρια. Είναι ένα μέτρο πρωτίστως σεβασμού της αξιοπρέπειας των πολιτών, που δεν σέρνονται στις αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων ως κοινοί εγκληματίες, ενώ παράλληλα δεν φορτώνονται τα πινάκια των δικαστηρίων.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

«Η πρόληψη ξεκινά με μια μέτρηση»: Με επιτυχία η δράση για την υπέρταση στο Δημαρχείο Νάουσας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026, στο Δημαρχείο Νάουσας, η δράση δωρεάν μετρήσεων αρτηριακής πίεσης για τους

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]