Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επιστολή Πέτσα σε Δήμους και Περιφέρειες για άμεσα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών

Σε ενίσχυση των μέτρων και δράσεων πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, με έμφαση στις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του αντιπυρικού σχεδιασμού και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε με επιστολή του προς τους ΟΤΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Στην επιστολή του, ο κ. Πέτσας ζητεί από τους δήμους και τις περιφέρειες να προβούν σε συντονισμένες και άμεσες ενέργειες για την ενίσχυση των μέτρων και δράσεων πρόληψης (απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών, διάνοιξη ζωνών, καθαρισμός των περιαστικών περιοχών κοκ), καθώς και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Η αποστολή της επιστολής σχετίζεται με τη χθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν παραλείπει να αναφερθεί στα κονδύλια που έχουν ήδη διατεθεί για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Συγκεκριμένα, 16,9 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) προς τους δήμους για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας και 1,5 εκατ. ευρώ επίσης από τους ΚΑΠ, στους Συνδέσμους Δήμων της Αττικής για αντίστοιχες δράσεις. Αναφέρει ακόμη, ότι από το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων εγκρίθηκαν 3 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για διαδικασίες καθαρισμού της καύσιμης ύλης που έχει συγκεντρωθεί σε δήμους της Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από τη «Μήδεια».

Ο κ. Πέτσας διαβεβαιώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να προχωρήσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια έκτακτης χρηματοδότησης, ιδίως στις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο του αντιπυρικού σχεδιασμού και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Λογαριασμοί ρεύματος: «Φουσκωμένα» έρχονται τον Οκτώβριο τα πράσινα τιμολόγια, σε σχέση με τα μπλε

–Χρεώσεις και αυξήσεις, ανά πάροχο Μεγάλη διαφορά καταγράφεται στα τιμολόγια ρεύματος τον Οκτώβριο, κυρίως μεταξύ των πράσινων τιμολογίων που έχουν

Διαβάστε περισσότερα »

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) παρέστη ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, υπογραμμίζοντας τη

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]