Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επίσκεψη του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Την πρώτη επίσκεψη στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως είχε προαναγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης. Μαζί με τους Υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν, την Αντιπρόεδρο Σταυρούλα Πετρή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παναγιώτη Χατζηνικολάου, παρουσία μελών του Δ.Σ και Γενικών Διευθυντών, καθώς και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τον επιχειρηματικό κόσμο, την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στα προϊόντα, στα ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας, στον τομέα της βιολογικής γεωργίας, στις ειδικές πτηνοτροφικές εκτροφές, στην παραγωγή και τη διακίνηση του γάλακτος, του κρέατος και των αυγών στην Ελλάδα. Επίσης, η πιο αποδοτική λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα επιτευχθεί μέσω συνεργειών του Οργανισμού με την Τοπική αυτοδιοίκηση, με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και με φορείς του ιδιωτικού τομέα. Επεσήμανε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του ΥπΑΑΤ είναι και η επίλυση των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, καθώς και η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης των αγροτών.

Στη συζήτηση τέθηκε ως προτεραιότητα της αγροτικής έρευνας, η διαχείριση των αρδευτικών υδάτων με τη βοήθεια συστημάτων γεωργίας ακριβείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ εκπονεί πρόγραμμα παρακολούθησης των επιφανειακών υδάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ ως «Λειτουργία Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης και Καταγραφής της Ποσότητας (ποτάμια) και Ποιότητας (ποτάμια και λίμνες) των Επιφανειακών Υδάτων της Χώρας».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε:

 «Ενημερωθήκαμε για το πολύ σημαντικό έργο που παράγεται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Θέσαμε μαζί νέους στόχους, εντοπίσαμε πεδία στα οποία μπορούμε να βοηθήσουμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλους όσοι εξαρτώνται άμεσα και έμμεσα από το ΥπΑΑΤ.

Δίνουμε έμφαση από κοινού σε μια σειρά πρωτοβουλιών που «κουμπώνουν» στην πολιτική νερού και στο μείζων ζήτημα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών. Στόχοι που αποτελούν προτεραιότητα του Υπουργείου και της Διοίκησης και εντάσσονται στην ευρύτερη φιλοσοφία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αγρότες περιμένουν πολλά από εμάς και από τον «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε με πολύ ταχύτερο ρυθμό και θα τα καταφέρουμε».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν δήλωσε:

«Εκ μέρους της Διοίκησης και των εργαζομένων θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό και όλη την πολιτική ηγεσία για την τιμή που μας έκαναν. Ευελπιστούμε σε μια πολύ καλή συνεργασία προς όφελος του πρωτογενή τομέα της χώρας. Το βασικό ζήτημα είναι να ξεκινήσουμε από την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Μαζί να εκμεταλλευτούμε την παράδοση και να συνδέσουμε τα εξαιρετικά προϊόντα μας με τον τουρισμό».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Παράταση για τους εργάτες γης έως 30 Ιουνίου – Σήμερα ψηφίζεται η ρύθμιση στη Βουλή

Σήμερα εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει την τρίμηνη παράταση της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]