Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Επίδομα 600 ευρώ: Έως τις 10 Μαΐου σε 180.000 επιστήμονες

Μετά την κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης με Voucher μέσω τηλεκατάρτισης σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στους λογαριασμούς των επιστημόνων πρόκειται να πιστωθεί το ποσό των 600 ευρώ, χωρίς προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα των 600 ευρώ, θα δοθεί και στους 180.000 επιστήμονες (δικηγόρους, λογιστές, εκπαιδευτικούς, συμβολαιογράφους, γιατρούς και μηχανικούς) είτε παρακολούθησαν την ταχύρρυθμη τηλεκατάρτιση είτε όχι.

Η διαδικασία αναμένεται να καθοριστεί σε χρόνο εξπρές καθώς οι φορείς των επιστημόνων βρίσκονται ήδη «στα κάγκελα» μετά τις… αστοχίες της κυβέρνησης και την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί.

@@ads-307@@

Δηλαδή εντός της ημέρας θα αποφασιστεί αν θα ανοίξει νέα πλατφόρμα για υποβολή δηλώσεων ή θα χρησιμοποιηθεί μια από τις υπάρχουσες, καθώς και αν πρέπει να εκδοθεί ΠΝΠ η σχετική υπουργική απόφαση.

Τα χρήματα που απαιτούνται θα δοθούν σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει και η υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων από τους 160.000 νέους δικαιούχους εργαζόμενους που προστέθηκαν στις κατηγορίες που θα πάρουν τα 800 ευρώ, καθώς η σχετική υπουργική απόφαση πήρε ΦΕΚ. Θέμα ημερών είναι και η έναρξη των αιτήσεων από τους ελεύθερους επαγγελματίες που απασχολούν έως 20 εργαζόμενους, καθώς ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία από τη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι δηλώσεις από τους μακροχρόνια άνεργους που βρίσκονται στην ανεργία μεταξύ 12 και 24 μήνες, προκειμένου να λάβουν από τον ΟΑΕΔ το έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 400 ευρώ. Οι πρώτες πληρωμές εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα.

Πηγή: dikastiko.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]