Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: Σε έξαρση τις τελευταίες μέρες οι ηλεκτρονικές απάτες

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητοί συνεργάτες επαγγελματίες,

Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιασθεί τα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης από επιτήδειους που ζητούν στοιχεία από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τόσο στους συναδέλφους λογιστές παριστάνοντας κάποιον πελάτη όσο και στους επαγγελματίες,

λέγοντας ότι είναι κάποιο άτομο του λογιστικού γραφείου, με το οποίο συνεργάζεστε.

Πολλές φορές φτάνουν στο σημείο να αναφέρουν και κάποια τράπεζα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν το σκοπό τους.

Δρουν με τον εξής, περίπου, τρόπο:

→ Γίνεται τηλεφωνική επικοινωνία με το υποψήφιο θύμα τους – φυσικό πρόσωπο (ιδιώτη, μισθωτό συνταξιούχο, επιχειρηματία) και αφού λένε ότι είναι ο λογιστής ή ότι τηλεφωνούν εκ μέρους του λογιστή, ζητάνε να τους δώσουν τους κωδικούς που έχουν από τον τραπεζικό τους λογαριασμό (e-banking) ή τον αριθμό και τα άλλα στοιχεία της κάρτας ανάληψης.

Μπορεί επίσης να παρουσιαστούν και ως κάποιοι με τους οποίους ο άνθρωπος που καλούν έχει συναλλαγές με αυτούς (σαν πελάτες ή προμηθευτές ή κάποιου άλλου είδους συναλλαγές).

→ Εμφανίζονται σαν πολύ γνωστοί και με μεγάλη άνεση με το υποψήφιο θύμα τους

→ Μόλις το καταφέρουν και ξεγελάσουν τον άνθρωπο με τον οποίο επικοινωνούν, προχωράνε στη μεταφορά μικρών ή μεγάλων χρηματικών ποσών, εξαφανίζοντας ό,τι χρήματα βρουν στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ

ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ

Επισημαίνουμε ότι την οποιαδήποτε ενημέρωσή από λογιστή ή λογιστικό γραφείο την ελέγχουμε ώστε να βεβαιωθούμε ότι προέρχεται από τα γνωστά τηλέφωνα του ή από τα e-mail του.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική ημερίδα για τις δωρεάν ψηφιακές υπογραφές τριετούς διάρκειας στις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα »

Κ. Παλουκίδης για οικονομικά της ΔΕΥΑΒ: Με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία και την κατάρρευση – Τα επίσημα στοιχεία που «καίνε»!

Από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δ. Βέροιας, «Ισχυρός Δήμος» Κώστα Παλουκίδη, ανακοινώνονται τα εξής: «Η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]