Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ένας καύσωνας αλά καλοκαίρι 1987 ή μήπως καμία σχέση;;;;

 Όσο και να θέλουν να παρομοιάσουν τον καύσωνα που βιώνουμε με τις συνθήκες του καλοκαιριού του ’87, εκτός από την ένδειξη στο θερμόμετρο τίποτα δεν είναι ίδιο!

 Καταρχάς ο κόσμος σήμερα και λόγω κατάλοιπων καραντίνας δεν κουνιέται εύκολα από το σπίτι του και ταμπουρωμένος στο κλιματιστικό του, παραμένει στους 22-23 βαθμούς κι ας έχει έξω 40ρια(και καλά κάνει, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες). Το 1987 γίνονταν εκκλήσεις ο κόσμος να μην κυκλοφορεί ειδικά τις δύσκολες ώρες, αλλά και πάλι ποιος δεν θυμάται εικόνες πολιτών να δροσίζονται σε σιντριβάνια, με ανεμιστήρες κάθε είδους, ακόμη και σε καπέλο, αφού τα κλιματιστικά ήταν ακόμη είδος πολυτελείας.

  Με την εθνική επιτυχία του Ευρωμπάσκετ ’87, ποιος εξάλλου να μαζευτεί σπίτι, αφού τότε όλοι ανακαλύπταμε το μπάσκετ και μέσα στο λιοπύρι ψάχναμε τις λιγοστές τότε μπασκέτες για να μιμηθούμε τον Γκάλη και τον Γιαννάκη. Σήμερα με λίγη απάθεια ρίχνουμε και μια ματιά στους Ολυμπιακούς για να σπάσει η μονοτονία.

  Τα βράδια μέχρι αργά γεμάτα τα μπαλκόνια, οι αυλές(ακόμη υπήρχαν) και τα παιδιά στις αλάνες, αφού η ζέστη δεν άφηνε κανέναν να κοιμηθεί. Σήμερα κλειστά τα θερμομονωτικά κουφώματα μην φύγει η δροσιά του κλιματιστικού, χωρίς να έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο, αλλά και με τον γείτονά μας. 

  Και καλά ήταν τότε καλύτερα; Σίγουρα τότε ο καύσωνας άφησε πίσω του νεκρούς και τα μέσα για να αντιμετωπιστεί δεν ήταν επαρκή. Ωστόσο, μετά από τόσα χρόνια, ας μας επιτραπεί να βλέπουμε μέσα από ένα πρίσμα, ακόμη και την ταλαιπωρία με μια γλυκιά νοσταλγική διάθεση.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Παράταση για τους εργάτες γης έως 30 Ιουνίου – Σήμερα ψηφίζεται η ρύθμιση στη Βουλή

Σήμερα εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή η ρύθμιση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει την τρίμηνη παράταση της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]