Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΕΛΤΑ: Αλλάζουν οι χρεώσεις στα ειδικά τέλη εκτελωνισμού

Διευκρινίσεις για τα ειδικά τέλη εκτελωνισμού σχετικά με ηλεκτρονικές αγορές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ.

Σε κάθε αντικείμενο με τελωνειακή διασάφηση που θα εκτελωνίζεται, θα επιβάλλεται «Τέλος Εκτελωνισμού», το ελάχιστο ύψος του οποίου καθορίστηκε σε 15 ευρώ, σύμφωνα με εγκύκλιο των ΕΛΤΑ.

Μέχρι πρότινος, τα δέματα εκτός ευρωπαϊκών χωρών που χρεώνονταν με τέλη εκτελωνισμού ήταν αυτά, των οποίων το κόστος ξεπερνούσε τα 22 ευρώ, πλέον όμως θα χρεώνονται με 15 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα:

Για δέματα αξίας από 0 έως και 22 ευρώ, τα τέλη εκτελωνισμού ανέρχονται στα 15 ευρώ. Για δέματα αξίας από 22 έως και 150 ευρώ, τα τέλη εκτελωνισμού ανέρχονται στα 15 ευρώ + ΦΠΑ 24%.

Για δέματα αξίας πάνω από 150 ευρώ, τα τέλη εκτελωνισμού ανέρχονται στα 15 με 50 ευρώ ανάλογα το κόστος του πακέτου, + ΦΠΑ 24% + τους τελωνειακούς δασμούς.

Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ

«Τα ΕΛΤΑ προχωρούν σε διευκρινίσεις σε συνέχεια δημοσιευμάτων που προέκυψαν τις τελευταίες ώρες αναφορικά με τις αλλαγές στα ειδικά τέλη εκτελωνισμού και τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στους καταναλωτές που αγοράζουν προϊόντα από χώρες εκτός Ε.Ε.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβεβαιώνουν τους πελάτες που πραγματοποιούν αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. ότι για όλα τα αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου που χαρακτηρίζονται από τις Τελωνειακές Αρχές «Ελεύθερα», δηλαδή χωρίς τελωνειακή διασάφηση, το τέλος εκτελωνισμού ήταν και παραμένει μηδενικό.

Τα αντικείμενα αυτά φέρουν την πράσινη αυτοκόλλητη ετικέτα.

Τα ΕΛΤΑ στις 3 Φεβρουαρίου 2020 αναπροσάρμοσαν την τιμολογιακή τους πολιτική, στα «Ειδικά Τέλη Εκτελωνισμού».

Στο νέο τιμοκατάλογο έχει προστεθεί «Τέλος Εκτελωνισμού» για τα ταχυδρομικά αντικείμενα που φέρουν τελωνειακή διασάφηση, ακόμη κι αν κατά την διαδικασία εκτελωνισμού αυτή προσδιοριστεί ως μηδενική.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πελάτες ότι ο διαχωρισμός των ταχυδρομικών αντικειμένων που προέρχονται από τρίτες χώρες, σε αυτά που έχουν τελωνειακό ενδιαφέρον και σε αυτά που δεν έχουν, γίνεται από Τελωνειακές Αρχές και όχι από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Κομισιόν: H Ελλάδα βγαίνει από το καθεστώς παρακολούθησης μετά από χρόνια μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής – Μητσοτάκης: «Κλείνει ένα αρνητικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από 16 χρόνια»

Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία σηματοδοτεί η ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]