Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Έληξε η κατάληψη στη δομή προσφύγων της Αγ. Βαρβάρας Βέροιας

-Άγνωστο πώς και πότε θα διευθετηθεί η μεταφορά των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Δύο θέματα προέκυψαν αυτές τις ημέρες στα δύο camp φιλοξενίας προσφύγων στην Ημαθία. Το πρώτο αφορούσε στην κατάληψη του χώρου της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας από πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης ενώ άνοιξε και μία μεταξύ τους «διαμάχη» για το ποιος θα εγκατασταθεί στα νέα προκάτ σπίτια που τοποθετούνται στο πλαίσιο της επέκτασης του Κέντρου. Η κατάληψη ωστόσο έληξε χθες Παρασκευή το πρωί και η Δομή άνοιξε κανονικά.

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας φιλοξενούνται 320 περίπου πρόσφυγες, δεν υπάρχει υπερπληρότητα και σύμφωνα με πληροφορίες τηρούνται σε αντιστοιχία οι αναλογίες των τετραγωνικών κάθε χώρου, με τα άτομα κάθε οικογένειας, ενώ η Δομή εκτιμάται ως μία από τις καλύτερες, λειτουργικά, στην Ελλάδα.

Το δεύτερο αφορά στη μεταφορά των προσφυγόπουλων από τα camp της Αλεξάνδρειας και της Αγ. Βαρβάρας Βέροιας, στα σχολεία, αντίστοιχα, για τη νέα σχολική χρονιά. Ένα θέμα το οποίο δεν φαίνεται να διευθετείται σύντομα, αφού τις μεταφορές είχε στη ευθύνη του μέχρι πέρυσι ένα Διεθνής Οργανισμός, για όλα τα προσφυγικά κέντρα της χώρας, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμα αναλάβει και προφανώς είναι άγνωστο πότε και τί πρόκειται να γίνει με το θέμα αυτό. Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα μαθήματα, μέχρι να εκδοθεί και η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προηγουμένως θα πρέπει να διασφαλίσει και τους ανάλογους εκπαιδευτικούς.

Συνήθως, οι δομές υποστήριξης εκπαίδευσης ξεκινούν μετά τον Σεπτέμβριο, σε όλα τα σχολεία της χώρας ενώ τα προσφυγόπουλα που έχουν ολοκληρώσει τις δομές και προχωρούν στις τάξεις υποδοχής, παρακολουθούν κανονικά πρωινά μαθήματα σε κάποια σχολεία της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας.

Πιθανόν, μέχρι τότε, να έχει λυθεί και το θέμα της μεταφοράς τους.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Νάουσας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη δυναμική συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 το 2ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]