Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εκτός από τα υλικά πρέπει να αγωνιστούμε και για τα πνευματικά

Τα δύο δύσκολα χρόνια των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού είχαν επίπτωση όχι μόνο στα υλικά και τις προσωπικές ελευθερίες, αλλά και στα πνευματικά και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Η φετινή επαναφορά σχεδόν κανονικών συνθηκών στις εκκλησίες μας(πλην μασκών), τέλεση ακολουθιών, Περιφοράς Επιταφίου και Ανάστασης με κόσμο μας φέρνει στο μυαλό την θλιβερή, αλλά αναγκαστική παρένθεση της εποχής της καραντίνας και μας κάνει να εκτιμούμε ακόμη περισσότερο την ελευθερία που ανακτούμε και θεωρούσαμε δεδομένη.

Ωστόσο, η ψυχολογία της κλεισούρας, της μη συναναστροφής με ανθρώπους και της απόστασης από την Εκκλησία παραμένουν σε πολύ κόσμο και μετά από τόσο καιρό έχουν γίνει συνήθεια. Τις Άγιες τούτες ημέρες μαζί με την φροντίδα των υλικών αναγκών, ας φροντίσουμε και τις πνευματικές γιατί ο μεγάλος κίνδυνος των επόμενων ετών, ως «απομεινάρι» του κορωνοϊού και των συνηθειών του, είναι ο κλονισμός της ψυχικής υγείας και της πνευματικής μας υπόστασης.

Μην το αφήσουμε να συμβεί…Ας αγωνιστούμε και Καλή Ανάσταση!

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ίσες αμοιβές για άνδρες και γυναίκες: Τι αλλάζει σε μισθούς, προσλήψεις και δικαιώματα εργαζομένων

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου ξεκινά στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που

Διαβάστε περισσότερα »

Καιρίδης: Δείγμα οικονομικής υγείας της Ελλάδας η αύξηση των τιμών στα ενοίκια

Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Καιρίδη, κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο «Ναυτεμπορική TV», καθώς χαρακτήρισε την

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]