Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εκσυγχρονισμός ΑΣΕΠ: Έτσι θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο

Τη «φιλοσοφία» του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ και το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, ανέπτυξε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με φοιτητές των τμημάτων Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και του Πάντειου και απόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε, επίσης, να απευθύνει κάλεσμα προς τους νέους να γίνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της μεταρρύθμισης του κράτους για αξιοκρατία και προσφορά μέσα από το Δημόσιο. «Εσείς μπορείτε να κάνετε πράξη τον εκσυγχρονισμό, την αποτελεσματικότητα και το πνεύμα κοινωνικής προσφοράς. Πιστεύω πολύ στη γενιά σας. Ίσως το κάνω, διότι θέλω να πιστεύω στο μέλλον της πατρίδας μου. Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς εσάς» επισήμανε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της νέας γενιάς.

Όπως εξήγησε, σκοπός της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου είναι το ΑΣΕΠ, πέραν της αντικειμενικότητας που το χαρακτηρίζει στα 25 χρόνια ζωής που μετράει χάρη στο νόμο Πεπονή (2190/1994), να εμπλουτιστεί και με άλλα χαρακτηριστικά, όπως αυτό της αξιοκρατίας.

Πως θα γίνονται οι προσλήψεις

Με τα νέα δεδομένα, το κράτος θα προγραμματίζει τον ετήσιο αριθμό των προσλήψεων και ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο θα γίνεται μέσα από εξετάσεις πανελλαδικού τύπου. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εφόσον οι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα (π.χ. τίτλοι σπουδών) θα εξετάζονται σε κοινά θέματα, αναλόγως της θέσης που διεκδικούν, αποδεικνύοντας έτσι, εμπράκτως, τις γνώσεις τους. Επίσης, μέσα από τις γραπτές εξετάσεις θα προκύπτει ποιες είναι οι δεξιότητές τους σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη θέση που καλούνται να υπηρετήσουν και ποιες είναι οι πλευρές της εργασιακής αποτελεσματικότητάς τους. Επιπλέον, προβλέπεται ένα είδος «μπόνους» για όσους διαθέτουν μεταπτυχιακό ή/και διδακτορικό τίτλο συναφή με τη θέση την οποία διεκδικούν.

Ταυτόχρονα, για την επιτάχυνση των προσλήψεων προωθείται η ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ και η διαλειτουργικότητά του με τους άλλους τομείς του κράτους, ώστε να γίνεται σχεδόν, αυτόματα, η συλλογή των τίτλων που απαιτούνται για τις προκηρυσσόμενες θέσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία ανέφερε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι το σύνολο των υπαλλήλων που θα προβλέπει ο προγραμματισμός προσλήψεων κάθε Σεπτέμβριο για το επόμενο έτος, να έχει τοποθετηθεί, ύστερα από τις πανελλαδικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, όντως, το επόμενο έτος στις θέσεις του».

Οι νέοι που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη αποτίμησαν θετικά τον σχεδιασμό του ΥΠΕΣ για το νέο ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα διερωτήθηκαν για τη δυνατότητα ανέλιξης που θα δίνεται στο Δημόσιο. Πάνω σε αυτό, ο υπουργός σχολίασε πως θα πρέπει να εξεταστεί με ποιον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής μίας πιο ουσιαστικής αξιολόγησης.

Πηγή: newsit.gr

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]