Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

COVID-19: Τέλος στα πιστοποιητικά από την 1η Μαΐου – Παραμένουν οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

-Με ένα rapid τέστ την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις ΜΦΗ

Τη διατήρηση της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας. Το μέτρο θα επανεξεταστεί στις 31 Μαΐου. Ωστόσο, η χρήση της μάσκας συνιστάται σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, τα κρούσματα υποχωρούν και η πανδημία βρίσκεται σε αποδρομή. Η κανονικότητα στη χώρα ξεκινά όπως και σε άλλες χώρες που αρχίζουν να ζουν κανονικά.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην απόφαση που πάρθηκε νωρίτερα από την επιτροπή ειδικών για κατάργηση του COVID PASS προκειμένου κανείς να εισέλθει στην χώρα καθώς και στις υπόλοιπες εισηγήσεις για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και τη μείωση των rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς.

Ομόφωνη εισήγηση

Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

– Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.

– Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.

– 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά σε όσους εργαζομένους έχουν πάρει εξαίρεση από τον εμβολιασμό και τους συνοδούς ασθενών.

– 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Υπενθυμίζεται ότι η αναστολή χρήσης των πιστοποιητικών, θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Αποφάσεις για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει χρόνος να εξεταστεί εκ νέου η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μέχρι την 1η Ιουνίου.

Επίσης η κα Γκάγκα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την ηπατίτιδα στα παιδιά, ενώ από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν από τη Μεγάλη Βρετανία, πρόκειται για μια σπάνια περιπλοκή. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και διεξάγονται έρευνες.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για Καρκίνο, Καρδιά, Παχυσαρκία και Νεφρά σε Εκατομμύρια Πολίτε

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προληπτικών Εξετάσεων “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ” επεκτείνεται δυναμικά παρέχοντας δωρεάν οργανωμένο προσυμπτωματικό έλεγχο για κρίσιμα νοσήματα, όπως ο καρκίνος, τα

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]