Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Δυστυχώς όμως μία απλή υπενθύμιση μία φορά το χρόνο δεν είναι αρκετή για να αποτρέψουμε το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο, που στις μέρες μας ολοένα και θεριεύει, σε σχολεία, αθλητικούς χώρους, διαδίκτυο κ.α.
Ας ενώσουμε όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, τις φωνές μας ενάντια στην καθημερινή μάχη με τη σχολική βία και τον εκφοβισμό, ενισχύοντας τις σχολικές κοινότητες και δημιουργώντας ασφαλέστερα περιβάλλοντα για όλους τους μαθητές.
Γιατί εκπαιδεύοντας τα παιδιά μας ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης, ρατσισμού, βίας, ενισχύουμε την αυτοεκτίμησή τους και δημιουργούμε τις απαραίτητες σχέσεις εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού, που διασφαλίζουν την υγεία τους, σωματική και ψυχική.








