Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

«Από το τούνελ της ύφεσης … στο φως της ανάπτυξης»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Η Ελλάδα επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταγράφει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης έχει καταστεί ουραγός σε μια Ευρώπη που έχει αφήσει οριστικά πίσω την κρίση και έχει μπει σε τροχιά οικονομικής ευημερίας. Παρά, λοιπόν το γεγονός, που εν πολλοίς πηγάζει από τους πρωτοφανείς ρυθμούς από-επενδύσεων που κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα δε έχει χάσει το τρένο της ανάπτυξης. 

@@ads-126@@

Η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί στα επόμενα δέκα χρόνια με μέσο ρυθμό 4% και το χρέος της μπορεί να μειωθεί δραστικά. Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι εφικτό να δημιουργηθούν 700.000 νέες θέσεις εργασίας και να δοθεί το μήνυμα στους Έλληνες του εξωτερικού να γυρίσουν στην Πατρίδα μας.  

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Απαιτούν σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, και προσήλωση. Απαιτούν μια νέα, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που δεν δειλιάζει μπροστά στην ευθύνη και το πολιτικό κόστος. Μια κυβέρνηση με όραμα και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα. Μια κυβέρνηση που ξέρει και θα φέρει πλούτο στη χώρα μέσα από άμεσες επενδύσεις. Και αυτό γιατί μόνο οι επενδύσεις μπορούν να μας δώσουν πρόσθετο ποσοστό 7-8 μονάδες πρόσθετης ανάπτυξης. 

Για εμάς όλα αυτά δεν είναι εξαγγελίες, αλλά μια νέα πραγματικότητα που μπορεί να εμπεδωθεί με: 

Την πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις εντός της πρώτης διετίας της νέας διακυβέρνησης. 

Τη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% και της εισφοράς για κύρια σύνταξη στο 15% αυξάνει δραστικά το ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και των ατομικών  επιχειρήσεων. 

Το σχέδιο μας η συνολική επιβάρυνση φόρων και εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες του παραδείγματος, περιορίζονται στο 29% από 50% που είναι σήμερα. 

Τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» βασισμένη στην πρότασή μας για τη Δεύτερη Ευκαιρία που προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και βοηθάει την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων.

Την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού ο οποίος δημιουργεί μια τεχνητή στρέβλωση στην αγορά εργασίας εις βάρος των νέων εργαζόμενων.

Την αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που -με νόμιμα παραστατικά- καταβλήθηκαν για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση των υφιστάμενων κατοικιών.

Τη φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή μόλις 10% ως κίνητρο για την ένταξη όσο περισσότερων αγροτών σε αυτά και πλήρη κατάργηση του φόρου στο κρασί. 

Η Ελλάδα μπορεί να ξαναβγεί από το τούνελ της ύφεσης και της εσωστρέφειας, με στοχευμένα μέτρα και συγκεκριμένες πολιτικές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από τις σκιές της κρίσης και να την φέρουν στο φως της ανάπτυξης και της προκοπής. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί και ενώνει του Έλληνες και όλοι μαζί θα κερδίσουμε το στοίχημα για μια ισχυρή Ελλάδα. 

*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]