Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αντιπρόεδρος και κλιμάκιο στελεχών του ΕΛΓΑ κατέφθασαν για ενίσχυση και αντιμετώπιση των προβλημάτων

-Διαβεβαιώσεις για εξόφληση των αποζημιώσεων σε δύο εβδομάδες

Με χαλαζόπτωση μεταξύ Διαβατού και Μέσης «απάντησε» χθες το απόγευμα ο καιρός στην ροδακινοπαραγωγή η οποία αντιμετωπίζει και φέτος πολλαπλά προβλήματα. Και ένα από αυτό, κάθε χρόνο και μεγαλύτερο, είναι η έλλειψη εργατών γης, κυρίως αλλοδαπών, αφού οι Έλληνες δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά με τη συγκομιδή των ροδακίνων. Το πρόβλημα θα φανεί πιο έντονα στην συγκομιδή των συμπύρηνων, ωστόσο θέμα έλλειψης εργατικών χεριών αντιμετωπίζουν και τα κονσερβοποιεία. Οι ανάγκες που καταγράφονται για την Ημαθία φτάνουν περίπου τα 7.000 άτομα και οι διαθέσιμοι εργάτες είναι πλέον, σχεδόν οι μισοί. Με ανοιχτά μέτωπα λοιπόν και με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, βγαίνει σχεδόν ο Ιούνιος, και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, χθες, ήρθε στη Βέροια ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Δημήτρης Καρακώστας, ως επικεφαλής πολυάριθμου κλιμακίου από στελέχη του ΕΛΓΑ το οποίο θα παραμείνει στην Ημαθία και στην Πέλλα, (δύο νομοί αρμοδιότητας του  ΕΛΓΑ Βέροιας) για να προχωρήσουν γρήγορα οι καταγραφές ζημιών από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις. 

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Δευτέρας (χθες), ο κ. Καρακώστας αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και ενημέρωσε ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες θα καταβληθεί το υπολειπόμενο 30% της αποζημίωσης στους δικαιούχους των ζημιών του 2018. Τον κ. Καρακώστα υποδέχθηκε και προλόγισε ο συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Τάσος Κωστόπουλος. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 και ώρα 7:00 μ.μ. θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]