Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ανεπιθύμητοι 52 Έλληνες που πήγαν στην κηδεία του Κατσίφα

Μπορεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα να ολοκληρώθηκε, ωστόσο το «πολεμικό» κλίμα με την Αλβανία, όχι μόνο δεν εκτονώνεται, αλλά όπως φαίνεται η αλβανική πλευρά δείχνει να δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα.

Αυτό φανερώνει η ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει ανεπιθύμητους 52 Έλληνες που συμμετείχαν στην κηδεία του 35χρονου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στους 52, οι οποίοι όμως δεν κατονομάζονται, καταλογίζεται η οργάνωση ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανίας.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι 52 Έλληνες που κηρύχθηκαν «personae non gratae» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα. Αυτά τα άτομα και άλλα που ελέγχονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναφορικά με τη χθεσινή εκδήλωση εξτρεμιστών στο χωριό Βουλαράτες, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην Αλβανία για την περίοδο που ορίζει ο νόμος».

Μάλιστα, πάει ένα βήμα παρακάτω χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη, χυδαία και επικίνδυνη πρόκληση» προς την Αλβανία «τα όσα έγιναν από άτομα και ομάδες που ήρθαν από την Ελλάδα και κακοποίησαν τον σεβασμό μας προς την οικογένεια που πενθούσε και μετατρέποντας το τελετουργικό ταφής σε απαράδεκτο εξτρεμισμό».

«Κανείς δεν πρέπει να εκλάβει τη σοφία μας για αδυναμία και κανένας ξένος δεν μπορεί να παραβιάζει τους νόμους χωρίς να αντιμετωπίσει τις συνέπειες, τον νόμο και τις φιλοσοφικές παραδόσεις αυτής της χώρας» ολοκληρώνει.

Προκλητικοί από την αρχή οι Αλβανοί

Μάλιστα, οι Αλβανοί δεν έδειξαν από την αρχή καμία διάθεση να συνεργαστούν, όταν χιλιάδες Έλληνες προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η αρχή έγινε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης όταν στα σύνορα οι Αρχές απαγόρευαν σε αρκετούς έλληνες να περάσουν στην Αλβανία χρησιμοποιόντας διάφορες, σχεδόν παράλογες, δικαιολογίες.

Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις πολίτη στο in.gr, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος, ρωτούσαν πόσα χρήματα έχουν επάνω τους.

Ακόμα ένας πολίτης στη συνέχεια κατήγγειλε ότι του απαγόρευσαν να περάσει τα σύνορα, λέγοντας του ότι είναι ανεπιθύμητος στη χώρα, ότι δηλαδή αναφέρει και η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, ενώ στη συνέχεια τον απείλησαν ότι αν δεν γυρίσει πίσω στην Ελλάδα «σε παίρνω αυτόφωρο και δεν γλιτώνεις ποτέ από εδώ».

Ενώ και μια δικηγόρος, φίλη της οικογένειας έκανε λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία στην διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων πριν περάσει τα σύνορα.

Η ταλαιπωρία των Ελλήνων όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού και μετά το πέρας της κηδείας, όπου ο κόσμος είχε υποδειγματική συμπεριφορά και δεν και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 προσαγωγές, χωρίς να αναφέρεται ο λόγος.

Την ίδια στιγμή, τα αλβανικά Μέσα έριχναν λάδι στη φωτιά κάνοντας λόγο για «κηδεία με αντιαλβανικό κάλεσμα».

«Μετά τη θρησκευτική τελετή, το πλήθος των νεοφερμένων από την Ελλάδα συνόδευσε το φέρετρο Κατσίφα με εθνικιστικά τραγούδια και αντι-αλβανικά συνθήματα» ανέφεραν τα αλβανικά ΜΜΕ. «Το πλήθος είχε επίσης μια μεγάλη σημαία που έγραφε ‘’Βόρεια Ήπειρος’’, ενώ τα άτομα φώναζαν »Αλβανοί, απομακρυνθείτε! Εδώ είναι Ελλάδα»» αναφέρει επίσης δημοσίευμα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]