Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ανατροπές στο Λύκειο! Όλες οι αλλαγές

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει επανάσταση στα Λύκεια όλης της χώρα καταργώντας τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Το υπουργείο Παιδείας προσεχώς αναμένεται να προχωρήσει, σύμφωνα με την Καθημερινή, σε διαρθρωτικές αλλαγές του υφιστάμενου πλαισίου και ειδικότερα αναμένεται να ανακοινώσει την κατάργηση των ενδοσχολικών εξετάσεων για την λήψη απολυτηρίων για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείο Παιδείας, το νέο σύστημα θα είναι βασισμένο σε τρεις άξονες. Τράπεζα θεμάτων, συνυπολογισμός των βαθμών και των τριών τάξεων του Λυκείου και εθνικό απολυτήριο με βάση το 10 είναι οι τρεις πυλώνες που θα στηρίξουν το νέο σύστημα.

Τέλος, θα δίνεται η δυνατότητα στα ΑΕΙ να καθορίζουν την δική τους βάση εισαγωγής είτε ως Μ.Ο. βαθμολογίας είτε σε δύο κρίσιμα για τις σπουδές στο τμήμα τους μαθήματα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για το βαθμολόγιο στο Δημόσιο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής από την αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το κρίσιμο νομοσχέδιο του

Διαβάστε περισσότερα »

Υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας: 56, 21 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για σύγχρονο δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

Στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, εντάσσεται το έργο «Ίδρυση, Ενίσχυση και Εμπλουτισμός Σχολικών Βιβλιοθηκών», συνολικού

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]