Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αναδρομικά κληρονόμων: Σε δύο δόσεις η πληρωμή τους

Σε δύο δόσεις θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους κληρονόμους, με την πρώτη πληρωμή για όσους υπέβαλλαν πλήρη φάκελο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου να γίνεται μέχρι τέλος Ιανουαρίου και την δεύτερη μέσα Μαρτίου, για όσους θα έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να πληρωθούν τα αναδρομικά οι πρώτοι κληρονόμοι που υπέβαλλαν πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου ενώ στα μέσα Μαρτίου θα πληρωθούν οι υπόλοιποι κληρονόμοι που θα έχουν υποβάλει πλήρη φάκελο μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα οι κληρονόμοι θανόντων συνταξιούχων – που ήταν δικαιούχοι αναδρομικών – οι οποίοι έχουν υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτηση και έχουν επισυνάψει και τα δικαιολογητικά, αναμένεται να λάβουν στο τέλος Ιανουαρίου τα αναδρομικά που δικαιούνται ανάλογα με το κληρονομικό τους δικαίωμα. Επίσης στα μέσα Μαρτίου υπολογίζεται να καταβληθούν σε όσους καταθέσουν τα δικαιολογητικά έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως οι σχετικές αιτήσεις έπρεπε να υποβληθούν έως τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Τα αναδρομικά αυτά αφορούν τις επιστροφές των περικοπών στις κύριες συντάξεις της περιόδου μεταξύ Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, τις οποίες υπέστησαν συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν αποβιώσει πλέον.

Το σύνολο των θανόντων συνταξιούχων, οι κληρονόμοι των οποίων δικαιούνται τα αναδρομικά, ανέρχεται σε 177.222. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν υποβληθεί περίπου 140.000 αιτήσεις, εκ των οποίων περισσότερες από τις μισές περιείχαν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, δηλαδή:

• Πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς.

• Πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών.

• Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης.

Όσον αφορά το ποσό το οποίο θα καταβληθεί στους κληρονόμους θα ανέλθει συνολικά στα 200 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από ειδική κρατική επιχορήγηση, όπως συνέβη και με τα αναδρομικά των ζώντων δικαιούχων.

Συνεπώς, κατά μέσον όρο, τα αναδρομικά στους κληρονόμους των θανόντων «δικαιούχων» θα ανέλθουν περίπου σε 1.175 ευρώ. Τα ποσά που θα επιστραφούν κινούνται μεταξύ 242 και 6.266 ευρώ. Αν ο συνταξιούχος ήταν εν ζωή ολόκληρο το 11μηνο που μεσολαβεί από 11.6.2015 έως και 12.5.2016 και απεβίωσε μετά τις 12 Μαΐου του 2016, τότε οι νόμιμοι κληρονόμοι του δικαιούνται ολόκληρο το ποσό των αναδρομικών του.

Αν ο δικαιούχος συνταξιούχος απεβίωσε εντός του διαστήματος Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 οι κληρονόμοι του θα λάβουν τα αναδρομικά που αντιστοιχούν στους μήνες που εκείνος ήταν εν ζωή.

Ο κάθε κληρονόμος παίρνει το μερίδιο που αναλογεί στο κληρονομικό του δικαίωμα, όπως προβλέπεται από τον νόμο.

Οπως έχει ξεκαθαρίσει ο e-ΕΦΚΑ, ο έλεγχος για τους κληρονόμους θα είναι απολογιστικός και δειγματοληπτικός.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]