Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Άλλαξε τη διεθνή της ονομασία η Τουρκία σε «Türkiye»

Πράσινο φως στο επίσημο αίτημα της Τουρκίας να μετονομαστεί στις ξένες γλώσσες σε «Türkiye» αντί για «Turkey» είπαν τα Ηνωμένα Έθνη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα, Stefan Dijarik, κι έτσι έγινε την Τετάρτη αλλαγή του ονόματος κατόπιν επιστολής που έστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με το Anadolu, το όνομα «Türkiye» θα χρησιμοποιείται σε όλα τα διεθνή φόρουμ και σε επίσημα έγγραφα στα οποία χρησιμοποιήθηκαν διάφορα εθνόσημα, όπως Turkei ή Turkuie.

Ο Τσαβούσογλου εξήγησε προηγουμένως στο Twitter ότι η αλλαγή υιοθετήθηκε στο πλαίσιο των βημάτων της Άγκυρας που στοχεύουν στην «αύξηση του κύρους της χώρας στη διεθνή σκηνή».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]