Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Άγγελος Τόλκας: “Να σταματήσει η κυβέρνηση την αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ημαθία. Να προφυλάξουμε τα δάση και τους συνανθρώπους μας”

Ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άγγελος Τόλκας  επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Βέροια και στη Νάουσα, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου για την ενημέρωσή του για την ετοιμότητα, τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα της Πυροσβεστικής στο Νομό μας.

Κατά την θερινή περίοδο η Ημαθία έχει αυξημένες απαιτήσεις λόγω των δασών, των ορεινών οικισμών από τα Ριζώματα έως το Σέλι και έως το Ροδοχώρι, λόγω της αύξησης της κίνησης στην Εγνατία αλλά και της λειτουργίας όλων των εργοστασίων. Όλα τα προβλήματα οξύνονται από ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που παρατηρούνται τα καλοκαίρια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Ημαθία, ανταποκρίνεται με αυτοθυσία παρά τις αντιξοότητες στις ανάγκες που προκύπτουν αλλά η πρόληψη δασικών πυρκαγιών, ο συντονισμός με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και η ενίσχυση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων κρίνεται άμεσης ανάγκης.

Επιπλέον, τα στελέχη της Υπηρεσίας, πέρα από την έλλειψη δυναμικού, προγραμματίζοντας την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, έρχονται αντιμέτωπα με παλαιότερα άλυτα προβλήματα, όπως ανέφεραν στη συνάντηση τους. Αναφέρθηκαν στις συνθήκες εργασίας που θα αντιμετωπίσουν, τις συνεχείς μετακινήσεις και μεταθέσεις τους, την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων. 

Ο Άγγελος Τόλκας τόνισε: «Βρισκόμαστε ήδη στον Μάϊο. Η μείωση της δύναμης των πυροσβεστών στην Ημαθία τα τελευταία 3 χρόνια είναι δραματική (άνω των 30 ατόμων) και  οι υπηρεσίες του Νομού μας αποκλείονται από εποχικούς πυροσβέστες. Από καιρό έχουμε προτείνει στον αρμόδιο Υπουργό την τροποποίηση του νόμου που αφορά τη διαχείριση κρίσεων και το νέο μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας. Είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς αντιμετωπίζει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και να εκσυγχρονιστούν τα μέσα και η υλικοτεχνική υποδομή. Στην Ημαθία, εξαιτίας αυτής της αδιαφορίας της κυβέρνησης, το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε και πάλι πρωτοβουλία ώστε να μην κινδυνεύσει ο τόπος μας, οι συμπολίτες και οι περιουσίες τους. Αυτό που ζήσαμε πέρυσι σε άλλες περιοχές να μην συμβεί κι εδώ»

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]