Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αγαπημένος προορισμός Γερμανών, Ρουμάνων και Σέρβων η Κεντρική Μακεδονία

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού

στη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Σερβία

 

          Με την ταυτόχρονη συμμετοχή της σε τρεις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στη Γερμανία και στα Βαλκάνια, η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας αναδεικνύεται σε αγαπημένο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας για τον οδικό τουρισμό.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ένωσαν τις δυνάμεις τους στη διεθνή τουριστική έκθεση “F.RE.E.” (Fair for Leisure and Travel) στο Μόναχο (19-23 Φεβρουαρίου 2020), όπου παρουσίασαν από κοινού το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Αξιοσημείωτη είναι η διαρκής αύξηση της προσέλευσης των Γερμανών επισκεπτών στη Χαλκιδική, που αποτελεί γι’ αυτούς αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό διακοπών. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι Γερμανοί και, ιδίως, οι Βαυαροί επισκέπτες τρέφουν ξεχωριστό ενδιαφέρον για θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός και επιλέγουν την Κεντρική Μακεδονία λόγω του ότι είναι σχετικά κοντινός προορισμός για εκείνους που προτιμούν να ταξιδεύουν με αυτοκίνητό ή με τροχόσπιτο.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι τουρίστες από τη βαυαρική αγορά επισκέπτονται την Κεντρική Μακεδονία και για δεύτερη ή και τρίτη φορά, προτιμώντας μάλιστα τους μήνες εκτός υψηλής περιόδου, δηλαδή το Μάιο και το Σεπτέμβριο. Πρόκειται δε για επισκέπτες, οι οποίοι ξοδεύουν αρκετά χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

Το πολυσυλλεκτικό τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε για ακόμη μία φορά στο επίκεντρο των διεθνών εκθέσεων τουρισμού “Romanian International Tourism Fair ROMEXPO” (TTR) και “International Fair of Tourism” (IFT), που πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι και το Βελιγράδι (20-23 Φεβρουαρίου 2020).

@@ads-58@@

Σε ό,τι αφορά τους Ρουμάνους επισκέπτες, αυτοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις ακτές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, διότι είναι προορισμοί που μπορούν να τους προσεγγίσουν οδικώς, αφού το 70% των επισκεπτών της ρουμανικής αγοράς επιλέγει να μετακινηθεί οικογενειακώς με αυτοκίνητο για τουρισμό τουλάχιστον μίας εβδομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019 ήρθαν στην Ελλάδα 1.107.000 Ρουμάνοι επισκέπτες. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Romanian International Tourism Fair ROMEXPO” (TTR) παρουσιάστηκαν χορευτικός εκδηλώσεις με έντονα ελληνικό παραδοσιακό χρώμα από το Μικρασιατικό και Ποντιακό Σύλλογο Ασπροβάλτας. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  φιλοξενήθηκε η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας.

    Η σπουδαία πολιτισμική παρακαταθήκη της Κεντρικής Μακεδονίας σε θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία είναι ο βασικός λόγος της διαρκώς αυξανόμενης επισκεψιμότητας των Σέρβων τουριστών στην περιοχή, οι οποίοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον θρησκευτικό-προσκυνηματικό τουρισμό. Η ολοκλήρωση του οδικού άξονα από το Νις έως τα βουλγαρικά σύνορα διευκολύνει τους Σέρβους επισκέπτες, που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον οδικό τουρισμό. Όπως καταγράφηκε κατά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “International Fair Tourism” στο Βελιγράδι, όπου την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, εκτός από τα μνημεία, οι Σέρβοι επισκέπτες επιλέγουν τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, που αναδεικνύονται σε δημοφιλείς προορισμούς της σερβικής αγοράς.

@@ads-58@@

    «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ιδανικό οδικό τουριστικό προορισμό για τους επισκέπτες της Βαυαρίας και των Βαλκανίων.  Η προσέλκυση της βαυαρικής αγοράς μας βοηθά να επιτύχουμε τους στόχους μας, που είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η τουριστική ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής μας. Ταυτόχρονα επιμένουμε στη βαλκανική αγορά, που στηρίζει κυρίως τους παραθαλάσσιους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί τη βασική αγορά για τα μικρομεσαία τουριστικά καταλύματα», τόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]